Mandag, 7. december 2020 - af Ulrik Ulriksen

Corona i kronprinsfamilien: Planer må ændres

prins christian

Prins Christian og prinsesse Isabella sammen med prins Vincent og prinsesse Josephine. 

Foto: Martin Høien
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederiks 15-årige søn prins Christian er testet positiv for corona, og det har konsekvenser for hele kronprinsfamilien,

15-årige Prins Christian, der går i 9. klasse på Tranegårdskolen i Hellerup nord for København, er testet positiv for corona efter et lokalt smitteudbrud på skolen.

Christian opholder sig nu i isolation hjemme på Amalienborg i Frederik VIII’s Palæ.

Christian i kontakt med Mary og Frederik

Christian har naturligvis lige inden den positive coronatest været i kontakt med sine forældre og sine tre søskende prinsesse Isabella og tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine.

- Kongehuset har i forbindelse med testsvaret modtaget rådgivning fra Styrelsen for Patientsikkerhed vedrørende smitteopsporing og test af Kronprinsfamilien. Familien vil i de kommende dage opholde sig i isolation i Frederik VIII’s Palæ, indtil det efter de gældende retningslinjer igen er sikkert at afbryde isolationen, lyder det i en pressemeddelelse fra kongehusets kommunikationschef Lene Balleby.

Må blive hjemme fra skole

Dette betyder, at kronprinsesse Mary og kronprins Frederik samt alle deres fire børn nu må indstille sig på at holde sig hjemme minimum de kommende dage.

Alle private planer skal dermed ændres, og for børnene betyder det, at de ikke kan komme i skole.

Prinsesse Isabella og prins Christian skulle alligevel fra på onsdag hjemsndes fra Tranegårdskolen efter en delvis corona-nedlukning i Gentofte kommune.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men prinsesse Josephine og prins Vincent, der er 9 år og går i 3. klasse skulle fortsætte deres skolegang.

Det bliver dog ikke til noget i denne uge.

 

Frederik til prisfest

For kronprins Frederik er det nu også usikkert, om han kan komme på officiel opgave på torsdag den 10. december, hvor han efter planen skal forestå overrækkelse af Dagbladet Børsens Gazellepris i Det Kongelige Danske Musikkonservatorium på Frederiksberg.

Mary til koncert

Også kronprinsesse Mary kan blive tvunget til at melde afbud til julekoncert med DR Pigekoret anført af dirigent Phillip Faber på søndag den 13. december i DR Koncerthuset.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden