Tirsdag, 13. april 2021 - af Marianne Singer

Danskerne er vilde med Frederik: Du er bare så sej

Kronprins Frederik. 
Kronprins Frederik. 
Foto: Thomas Laursen
Positive kommentarer er væltet ind på kongehusets sociale medier, efter at kronprins Frederik i fredags var ude og cykle med krigsveteraner.

Begejstringen var stor, efter at kongehuset i lørdags delte et opslag på deres sociale medier med nye billeder af kronprins Frederik.

På billederne kan man se kronprins Frederik cykle rundt på de sydsjællanske veje med skadede krigsveteraner fra Danmarks Idrætsforbunds Soldaterprojekt.

Ruten var på 55 kilometer med start og slut på Vordingborg Kaserne og træning til det kommende etapeløb Ride4Rehab, der er en del af DIF Soldaterprojekt. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ét ord gik igen

I de mange kommentarer fra danskerne under opslaget gik især et ord igen: Sejt!

"????vores seje kronprins ❤️❤️", "Verdens sejeste kommende Konge!! ❤️", "Super sejt projekt. Kæmpe respekt til veteranerne og kronprinsen❤️", "Vores seje kronprins og kommende konge ????", "Vi har den mest seje, betænksomme og skønne Kronprins tak for dig Frederik ?❤️" og "Kronprins Frederik, de er et af de sejeste mennesker jeg " kender". Respekt ??", lød nogle af de mange kommentarer med ros til både kronprinsen og veteran-holdet. 

Kronprinsen på tur med krigsveteranerne i fredags.
Foto: DIF og Ride4Rehab
Kronprinsen på tur med krigsveteranerne i fredags.
Foto: DIF og Ride4Rehab
Kronprinsen på tur med krigsveteranerne på de sydsjællandske landeveje.
Foto: DIF og Ride4Rehab

Tidligere støttet op

Kronprins Frederik har flere gange tidligere støttet op om krigsveteraner. 

Blandt andet deltog kronprinsen i 2016 i to dage i skadede krigsveteraners træningslejr forud for en 400 kilometer lang skitur langs Grønlands østkyst.

Fulgte danske deltagere

Samme år løb han under et erhvervsfremstød ned langs the National Mall i Washington sammen med en flok amerikanske krigsveteraner. 

Og i 2018 var kronprins Frederik en af de mest medlevende tilskuere til krigsveteranstævnet Invictus Games i Sydney, hvor han fulgte med i alle de 25 danske deltageres indsats i kampen for medaljer.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden