Søndag, 7. august 2022 - af Marie Krakau

De er eftertragtede og kommer med flere fordele: Det siger ekspert om de nye kongelige skoler

Kronprinsfamilien fotograferet i forbindelse med kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag

Kronprinsfamilien fotograferet i forbindelse med kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag

Foto: Hasse Nielsen
Kongelig hofreporter på BILLED-BLADET Ulrik Ulriksen mener at valget af gymnasium og grundskole til prins Christian og prinsesse Isabella er velovervejet og kommer med flere fordele.

Det danske kongehus har i en pressemeddelelse søndag offentliggjort, hvor prins Christian og prinsesse Isabella skal starte i skole efter sommerferien. 

Der sker efter kronprinsparret valgte at udmelde prins Christian af Herlufsholm Kostskole i Næstved og ikke lade prinsesse Isabella starte i 9. klasse på skolen, som hun ellers var tilmeldt at skulle starte i denne måned. 

Kronprinsparret droppede kostskolen efter massiv kritik af skolen i kølvandet på en meget omtalt dokumentar på TV 2, der afslørede mobning, vold og mistrivsel på kostskolen. 

Her skal de gå i skole

Nu er skoleskiftet faldet på plads, og prins Christian og prinsesse Isabella kan snart starte på deres nye skoler, der begge har skolestart i den kommende uge. 

Prins Christian starter i 2.g på Ordrup Gymnasium i Gentofte nord for København, mens prinsesse Isabella starter på Ingrid Jespersens Gymnasieskole i 9. klasse på Østerbro i København. 

BILLED-BLADETs hofreporter Ulrik Ulriksen kalder valget af skoler velovervejet.

- Jeg synes, at kronprinsparret sammen med prins Christian og prinsesse Isabella har valgt to supergode nye skoler, og valgene virker velovervejede. Prins Christians Ordrup gymnasium og prinsesse Isabellas Ingrid Jespersens Skole er begge skoler med et godt ry og med et tydeligt sundt værdigrundlag. Begge skoler er meget eftertragtede og har en moderne profil, der blandt andet sætter fokus på trivsel. Der kan i min optik ikke sættes en finger på valget af skoler til Isabella og Christian. 

God start i 2.g

Ulrik Ulriksen har selv personlig erfaring med Ordrup Gymnasium og deres måde at integrere nye elever der starter, og han tror, at der er meget godt i vente på gymnasiet for prins Christian:

- Tilfældigvis kender jeg Ordrup Gymnasium rigtig godt, og jeg har været imponeret over at opleve, hvor fantastisk det har været at opleve et ungt familiemedlem som elev på den skole, og også hvor fuldstændig problemfrit det er at starte som ny elev i 2.g. Netop dette scenarie har jeg således oplevet helt tæt på med et nært familiemedlem for et par år siden. Skolen var med det samme et indbydende sted at komme og det sociale og faglige miljø var og er i top. Det er stort for et ungt menneske sådan at skulle skifte skole midt i gymnasietiden, og det er da klart en stor fordel, at gymnasiet - ud fra egen erfaring - har stor succes med at give elever, der starter i allerede fasttømrede klasser en god start og få dem integreret i gruppen. Jeg tror, prins Christian har et par gode år foran sig på Ordrup Gymnasium, siger Ulrik Ulriksen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Behøver ikke skifte skole

Prinsesse Isabella starter i niende klasse på privatskolen Ingrid Jespersens Gymnasieskole på Østerbro i København, der ligger tæt på kronprinsfamiliens hjem på Amalienborg. 

Kongelig ekspert Ulrik Ulriksen ser en stor fordel i, at det netop er blevet Ingrid Jespersens Gymnasieskole, so prinsesse Isabella får sin gang på: 

- For prinsesse Isabella er Ingrid Jespersens Skole et godt valg, fordi der ligesom med prins Christians Ordrup Gymnasium også på Ingrid Jespersens Gymnasium er fokus på trivsel og fællesskab. Privatskolen på Østerbro har et fint miks af elever fra forskellige bydele i København, og så ligger skolen i et københavnsk smørhul på Østerbro nær Fælledparken, som i de varme måneder hyppigt bruges både i løbet af skoledagen, og efter man har fået fri. Først og fremmest er skolen dog garant for stærk faglighed. Og så er det jo en kæmpe fordel for Isabella, at hun efter sommerferien 2023 ikke behøver at skifte skole igen men kan fortsætte i 1.g i Ingrid Jespersens Gymnasieskole, afslutter Ulrik Ulriksen. 

I linket herunder kan du læse hele pressemeddelelsen fra det danske kongehus om prins Christian og prinsesse Isabellas skolestart:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden