Fredag, 23. april 2021 - af Marianne Singer

Dejlig fredag: Mary sluttede ugen på hyggelig vis

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
I frisk blæst, dejligt solskinsvejr og omgivet af unge glade skoleelever nød kronprinsesse Mary fredag et besøg på Amager i forskningens tegn.

For kronprinsesse Mary så det ud til at være en dejlig uge at afslutte ugen på, da hun fredag middag som protektor deltog i den officielle åbning af videnskabsfestivalen Forskningen Døgn på Naturcenter Amager i Kastrup. 

Sammen med uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen mødte hun søde skoleelever fra syvende og ottende klasser fra henholdvis Skolen på Islands Brygge, Bavnehøj Skole og Den Classenske Legatskole, der alle fik overrakt et diplom af kronprinsesse Mary for at komme med de bedste løsninger på fremtidens klimaproblemer.

Kvikke bemærkninger

På grund af coronasituationen var de tre medvirkende skoleklasser hver især repræsenteret ved to elever fra klasse, mens deres klassekammerater fulgte med på livestream under det fornemme besøg. 

DR-værten Sofie Østergaard styrede på charmerende vis og med kvikke bemærkninger det hyggelige arrangement undervejs.

Masser af sjov

Forskningens Døgn er en årlig landsdækkende videnskabsfestival med cirka 75.000 deltagere, der denne gang finder sted fra fredag den 23. april til og med torsdag den 29. april, med events og foredrag i hele landet.

Forskningens Døgn har blandt andet til formål at sætte fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer. 

Eleverne som medvirkede i dagens kongelige besøg, har som de første deltaget i årets nye skoleprogram under Forskningens Døgn.

Se klip fra Marys dejlige dag i videoen over artiklen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden