I dag sker det endelig: Mary og Margrethe har glædet sig

Kronprinsesse Mary og dronning Margrethe

Kronprinsesse Mary og dronning Margrethe

Foto: Martin Høien
Der er lagt op til en dejlig dag i Fredensborg. Fra i dag kan dronning Margrethe og kronprinsfamilien og alle andre danskere igen nyde noget helt særligt ved slottet.

På Fredensborg Slot, hvor dronning Margrethe bor, og hvor kronprinsfamilien bor i Kancellihuset, skal der i dag ske noget, som kronprinsesse Mary og dronning Margrethe og resten af den royale familie samt mange andre danskere nok har glædet sig til i meget lang tid.

Ikke siden den tidlige sommer sidste år har dronning Margrethe og kronprinsfamilien og alle andre danskere haft mulighed for at nyde synet af Den Kongelige Livgarde i aktion, som vi kender dem.

Det sker dog i dag, for nu bliver alt heldigvis normalt igen.

Kongehuset har på mange områder været påvirket af corona-situationen, og også Den Kongelige Livgarde har været tvunget til at ændre på rutinerne ved Fredensborg Slot og Amalienborg i København.

Margrethe og kronprinsfamilien glæder sig

Nu sker der dog for alvor noget godt, og Livgarden er dermed tilbage, som vi kender dem ved slottene.

Det har kongehuset forleden meldt ud, og mon ikke dronningen og kronprins Frederik og kronprinsesse Mary og resten af den royale familie har glædet sig ekstraordinært til denne dag, fordi den er med til at markere, at vi går mod lysere tider på mange områder.

I forbindelse med den generelle genåbning af samfundet, kan den kongelige familie og alle andre danskere nyde, at Den Kongelige Livgarde fra i dag torsdag den 22. april genoptager den normale gennemførelse af vagttjenesten omkring de kongelige slotte og palæer.

Den Kongelige Livgarde
Foto: Hanne Juul

Den Kongelige Livgarde

Den Kongelige Livgarde i aktion igen

Det betyder blandt andet, at Den Kongelige Livgarde fremadrettet vil gennemføre vagten i København, som de plejer.

Og også ved Fredensborg Slot, hvor både dronning Margrethe og kronprinsfamilien i denne tid har residens, vil alt med Livgarden igen være, som det plejer med vagtparader og det hele.

Den Kongelige Livgardes vagtparader har siden juli 2020 været påvirket af situationen vedrørende covid-19.

Stadig vigtigt med afstand

Tjenesten omkring de kongelige slotte og palæer tager fortsat højde for de generelle retningslinjer i forbindelse med corona-situationen, herunder det gældende afstandskrav til tilskuere.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden