Historiske billeder: Dronning Margrethes første officielle arbejdsdag

Se også:

Dronning Margrethe kunne onsdag 21. april genoptage sit officielle arbejde, og bevæge sig udenfor i samfundet efter måneders delvis selvisolation under corona-nedlukningen.

Det er lang tid siden, at dronningen sidst var til stede ved en officiel begivenhed udenfor sine hjemlige rammer, men onsdag kunne hun genoptage de officielle pligter ude i samfundet. 

Dronningen har hele tiden arbejdet, men ‘hjemmefra’, og fulgt de sundhedsmæssige restriktioner. Så det var en glad dronning, der genåbnede Danmark ved at støtte kulturlivet og være til stede ved indvielsen af den nye Auguste Rodin udstilling ‘ Forskydninger’ på Glyptoteket i København. 

Tre af dronningens store interesser

Museumsdirektør Gertrud Hvidberg-Hansen tog imod dronningen, men det var udstillingens kurator, Christine Horwitz Tommerups to døtre, Vilde, 5, og Alva, 3, der fil lov at overrække dronningen blomster.

Derefter gik dronningen, iført mundbind, ind i udstillingen, hvor Rodins berømte skulpturer for første gang vises sammen med kunstnerens egen samling af mere end 6000 antikke genstande. 

Udstillingen er lavet så den forbinder tre af majestætens helt store interesseområder, nemlig scenografi, fransk kunst og ikke mindst arkæologi.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden