Dejlig nyhed: Dronning Margrethe klar til idyllisk festaften på slottet

Dronning Margrethe. 

Dronning Margrethe. 

Foto: Claus Fisker
Dronning Margrethe er klar til en dejlig sommeraften med masser af musik og dans, når hun lørdag den 16. juli overværer Verdensballettens forestilling på Sostrup Slot ved Grenå.

Der venter dronning Margrethe en skøn aften i idylliske omgivelser, når hun lørdag den 16. juli er æresgæst ved Verdensballettens forestilling på Sostrup Slot ved Grenå.

Under forestillingen får Hendes Majestæt overrakt Verdensballettens gave i anledning af dronningens 50-års regentjubilæum.

Fornem gave

Gaven er en helt ny ballet skabt specielt til årets forestilling.

En pas de deux, koreograferet af den unge fremadstormende danske koreograf og danser, Tobias Praetorius, og som danses af to af dansk ballets største stjerner, Alban Lendorf og Astrid Elbo fra Den Kongelige Ballet i København.

Var med på Amalienborg

Balletten, som dronningen får i gave, har fået titlen: Rocaille.

Det var Tobias Praetorius, der skabte de fire balletter på Amalienborg tidligere på året, med titlen ”Palæerne danser” - som TV2 sendte.

Han har tidligere skabt balletter til Verdensballetten, og medvirkede sidste år som danser på Verdensballettens turné i Danmark. 

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Har tidligere været med

Dronning Margrethe har tidligere overværet Verdensballettens forestillinger, når den har optrådt på Møllerup Gods på Mols.

Det er første gang dronningen besøger Sostrup Slot, og der er lagt op til en festlig og stemningsfuld sommeraften, med ballet, opera og klassisk musik, på højeste internationale niveau.

Balletstjernerne, der kommer til Sostrup Slot er til daglig solodansere og ballerinaer ved The Royal Ballet of London, Statsballetten i Berlin og Den Kongelige Ballet i København.

En stor ære

Ifølge pressemeddelselsen siger Verdensballettens leder Jens-Christian Wandt: 

"Det er naturligvis en stor ære, at Hendes Majestæt Dronningen har taget imod invitationen til at overvære vores forestilling på Sostrup Slot. Vi er privilegeret i Danmark at have en majestæt der er så kulturel funderet, og brænder især for balletten og teatret, og selv er en stor kunstner. Det er en dronning, der skal overvære vores forestilling, men det er i den grad også en kunstner som ved noget om ballet og opera. Jeg glæder mig meget til at præsentere dronningen for årets program, som byder på fire nye værker, men også klassisk ballet fra Svanesøen og Tornerose fremført af nogle af verdens ubestridt største og mest efterspurgte balletstjerner. Jeg er sikker på det bliver en særlig aften i Sostrup Slots smukke rammer, en sommeraften hvor dansen og musikken smelter sammen og magien opstår."

Hilser på ukrainsk ballerina

Efter forestillingen på Sostrup hilser dronningen på de medvirkende kunstnere.

Blandt dem er Ukraines mest berømte ballerina, Iana Salenko, der til daglig er 1. solodanser ved Statsballetten i Berlin, og også gæst på verdens store scener i bl.a. London, Paris, Milano, New York, Tokyo og andre steder.

Hun er født og opvokset i Kyiv, uddannet i Donetsk, og bor i dag med sin mand og børn i Berlin, men har stadig sin familie boende i Ukraine. 

Verdensballetten præsenterer denne sommer 13 forestillinger i Danmark, Sverige og Tyskland.

Det er 14. sæson at Verdensballetten danser i Danmark. Det hele begyndte ved Den Tilsandede Kirke i Skagen i 2008. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden