Torsdag, 8. april 2021 - af Marianne Singer

Dejlig overraskelse: Fantastisk melding fra kongehuset

Kronprins Frederik og dronning Margrethe. 
Kronprins Frederik og dronning Margrethe. 
Foto: Hanne Juul
Kongehuset overrasker på dejlig vis med deres officielle kalender, der blev udsendt torsdag.

Der er masser at glæde sig til i den kommende tid, hvis man følger den kongelige familie og deres gøremål.

Det ses i den officielle kalender, som kongehuset udsendte torsdag eftermiddag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Åbner mere op

Ligesom resten af det danske samfund åbner nemlig også kongehuset nu mere og mere op, hvilket man kan se på en stadig mere fyldt officiel kalender. 

I oversigten, der blev udsendt torsdag, er der således flere iøjnefaldende programpunkter. 

Stærk markering

Blandt dem, der vækker mest opsigt er punktet onsdag den 21. april, hvor dronningen er fysisk tilstede ved åbningen af udstillingen "Auguste Rodin - Forskydninger" på Glyptoteket i København.

Et smuk markering af, at det netop er denne dag, at det hårdt prøvede kulturliv igen åbner, det vil sige blandt andet museer, kunsthaller samt biblioteker.

Sammen med søster

Kun to dage efter kaster dronningen sig igen over kunsten og håndværket, når hun fredag den 23. april sammen med lillesøster prinsesse Benedikte tager til Kolding for at deltage i den festlige åbning af Kongernes Samling på Koldinghus, udstillingen "Christian 5. - Konge, kriger og salvet af Gud" og udstillingen "Dronningens Broderier" i Koldinghus.

Men det er ikke kun dronningen, der får travlt. 

Også kronprinsparret har flere arrangementer, der ikke er digitale, som ellers mange af deres kongelige opgaver har været i coronatiden. 

Frederik på farten

Fredag den 9. april forstår kronprins Frederik som protektor for State of Green åbning af konferencen "The 2030 Countdown - Securing jobs, growth and people in a new green era" under IDA konferencen i København.

Og få dage efter, torsdag den 15. april, er kronprinsen klar til at kaste kongelig glans over åbningen af det internationale fødevaretopmøde "World Food Summit - Better Food for More People".

Fredag den 23. april er det så kronprinsesse Mary, der, som protektor, deltager i den officielle åbning af Forskningens Døgn 2021 i Naturcenter Amager i Kastrup.

Dejlige fejringer

I den kommende tid er der også to dejlige familiebegivenheder i vente, når først dronning Margrethe fylder 81 år den 16. april og hendes barnebarn, prinsesse Isabella, kort efter fylder 14 år den 21. april. 

Således er der også masser at glæde sig til for den kongelige familie i de kommende to uger.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden