28. maj. 2020
Af Marianne Singer

Dejligt nyt: Dronningen får forsinket fødselsdagsgave

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul
Efter at hele dronning Margrethes officielle fødselsdagsfejring i april måtte aflyses på grund af coronavirus, bliver en del af den nu alligevel gennemført.

Da dronning Margrethe den 16. april fyldte 80 år befandt Danmark sig midt i coronakrisen, hvilket førte til en aflysning af det officielle fødselsdagsprogram.

Heldigvis fik dronning Margrethe alligevel en dejlig dag, hvor hun blev hyldet af både danskerne, sin familie og kongelige fra hele Europa, men på afstand.

En særlig udstilling

Men nu kan dronningen glæde sig over en forsinket fødselsdagsgave i form af et enkelt programpunkt, der alligevel bliver gennemført.

På Frederiksborg Nationalhistoriske Museums hjemmeside fremgår det således, at museet åbner særudstillingen “Dronningens Ansigter” om dronningens liv, virke og særlige interesser, den 17. juni.

Oprindelig skulle udstillingen have været åbnet den 3. april som en del af fødselsdagsprogrammet.

Helt nyt portræt

På udstillingen kan man se flotte portrætter af dronningen fra otte årtier og derudover et helt nyt portræt af Niels Strøbek, som museet har fået udført i anledning af den runde fødselsdag.

Dronningen har tidligere altid selv været til stede ved officielle afsløringer af nye portrætter, så mon ikke hun også denne gang vil være med som æresgæst, når udstillingen åbner?

https://imgix.billedbladet.dk/180521_fje_royal_run_146.jpg
I 2012 hjalp prins Christian med at afsløre et flot nyt kongeligt portræt på Frederiksborg Slot i forbindelse med åbningen af udstillingen ”Regent i 40 år – Dronning Margrethe 1972-2012” i anledning af dronning Margrethes 40-års regeringsjubilæum.
Foto: Jesper Sunesen

Spændende oplevelse

Udstillingen tager udgangspunkt i dronningens liv, mens et særligt afsnit handler om hendes kreative udfoldelser inden for billed-, tekstil- og scenekunst.

Besøgende kan også nyde film, dragter og andre genstande knyttet til dronningen, deriblandt den kjole, som den daværende tronfølger bar ved sit første statsrådsmøde i 1958, og den overdådige pelsbesatte dragt i silkebrokade, som hun har brugt ved den årlige nytårskur.

I Prinsessefløjen vises desuden nye fotografiske portrætter af dronningen af Per Morten Abrahamsen samt fotografier af Torben Eskerod og Jacob Jørgensen.

Udstillingen varer indtil den 31. december i år.

Læs mere om: