Den kongelige familie deltager i kæmpe fejring

Prins Joachim, prinsesse Marie, dronning Margrethe, kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.

Prins Joachim, prinsesse Marie, dronning Margrethe, kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.

Foto: ALLER MEDIA
Dronning Margrethe får travlt i Estland, kronprinsparret i Vordingborg og prins Joachim og prinsesse Marie i København, når Dannebrogs 800-års jubilæum skal fejres lørdag den 15. juni 2019.

Hele den kongelige familie har travlt lørdag den 15. juni 2019, når Dannebrogs 800 års jubilæum.

Dronning Margrethe indleder i den forbindelse et officielt besøg i Estlands hovedstad Tallinn, hvor hun er fra 14.-16. juni.

Besøget i Tallinn vil fokusere på det danske flag samt den fælles dansk-estiske historie.

Ud over dette vil dronning Margrethe også deltage i 100-års markeringen af Estlands selvstændighed, som landet fejrer i perioden 2018-2020.

Marie og Joachim til gudstjeneste

Også hjemme i Danmark markeres Dannebrogs fødselsdag ved festlige arrangementer.

På 800-års dagen for Dannebrog vil prins Joachim og prinsesse Marie deltage i en festgudstjeneste i Vor Frue Kirke i København samt et arrangement bagefter på Københavns Rådhus.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Mary og Frederik besøger Vordingborg Slot

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary markerer også 800-året for Dannebrogs fald. Det sker ved et arrangement på Danmarks Borgcenter i Vordingborg og bagefter på Vordingborg Slot, som er Danmarks største kongeborg fra middelalderen.

I 1219 faldt Danmarks nationalflag Dannebrog ned fra himlen ved slaget i Lyndanisse, og slaget blev vundet af kong Valdemar Sejr, som residerede på netop Vordingborg Slot det samme år.

Hele dagen vil Danmarks Radio transmittere fra de forskellige begivenheder, og TV-avisens Kåre Quist, der er vært i DR's studie på Rådhuspladsen, får besøg af en lang række gæster. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden