4. okt. 2020
Af Jon Bloch Skipper / Redigeret af Malan Joensen

Derfor benyttede kong Frederik og dronning Ingrid ikke Marselisborg Slot

Marselisborg Slot. Indsat: Kong Frederik 9. og dronning Ingrid.
Marselisborg Slot. Indsat: Kong Frederik 9. og dronning Ingrid.
Fotomontage: Jesper Sunesen og Elfelt
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål om alt inden for den royale verden.

Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.

Kære kongelige brevkasse
Jeg har læst, at kong Frederik og dronning Ingrid ikke benyttede Marselisborg Slot. Hvorfor?

På forhånd tak Line Petersen.

Kære Line Petersen
Det skyldtes primært dronning Ingrid, som dronning Margrethe har forklaret: "Min mor fik aldrig noget forhold til Marselisborg. Min far holdt frygtelig meget af slottet, og der var nogle år, hvor han snakkede om, at vi skulle bo der. Vi var også rundt for at se på værelser osv., men det blev aldrig til noget. Året har jo kun tolv måneder, og min mor kunne ikke overkomme et hjem mere." Frederik IX var, som anført, tæt knyttet til Marselisborg Slot, fordi han var kommet der næsten hver sommer igennem sin barndom, men det blev i stedet hans ældste datter og hendes mand, der genetablerede de stærke kongelige bånd til slottet i Aarhus, som var blevet etableret under Christian X og dronning Alexandrine.
Med venlig hilsen Jon Bloch Skipper

Har du et spørgsmål af royal karakter, som du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.

Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

Send dit spørgsmål på mail til jon@billed-bladet.dk eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse".

Læs mere om: