Derfor bor dronningen nu på Dannebrog

Foto: Jesper Sunesen
Efter at dronning Margrethes rejse til Grønland er blevet aflyst har dronningen nu taget residens på kongeskibet Dannebrog, der stadig testsejles efter motorproblemer. Her vil dronningen opholde sig og holde ferie, indtil majestæten skal rejse til Frankrig på ferie.

Efter at hjemmestyret i Grønland tirsdag bad dronning Margrethe udsætte sin rejse til Grønland grundet øget smitte i Grønland, har dronningen utilsigtet fået nogle ekstra dages ferie efter sin officielle rejse til Færøerne. 

Den er netop overstået og dronning Margrethe skulle efter planen have været i Grønland fra 24. juli til 5. august med kongeskibet Dannebrog. Og selvom kongeskibet Dannebrog har haft maskinelle problemer, som endnu ikke er fuld klarlagt, og derfor ikke kunne ledsage dronningen til hverken Færøerne eller Grønland, var det meningen at Grønlandsturen skulle genneføres. Men efter dén aflysning har dronningen nu igen fået en ufrivilling pause fra de officielle pligter.

Kongeskibet Dannebrog bliver testsejlet i dansk farvand, hvor vejret og vandet er mere roligt, og drifttesten kan sagtens gennemføres med majestæten ombord. Så derfor har dronningen valgt at tage residens på kongeskibet, som alligevel inden turen til Færøerne, var blevet gjort klar til at have dronningen ombord i flere uger og ladet med madvarer, drikkevarer og dronningens personlige ejendele.

Inden turen til Færøerne havde dronnningen residens på Gråsten, men da majestæten rejste blev slottet "lukket ned". Og for ikke at skulle åbne ét af slottene helt med personale og alt hvad det kræver, når dronningen bor på slottet, var det oplagt at tage residens på Dannebrog.

Her har alle i forevejen glædet sig til at sejle med dronningen og selvom både Færøerne og Grønlands-turen blev aflyst, er der stadig masser af spændende steder at sejle til i Danmark.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan 

Og dét gør Dannebrog nu med dronningen ombord - og forhåbent afslører testsejladserne, hvad der var skyld i skibets problemer tidligere på måneden. Efter ferien i Frankrig skal dronningen igen bruge kongeskibet, idet dronningen sidst i august gennemfører sommertogt til Thisted, Esbjerg og Fanø.

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden