2. sep. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Derfor er denne ugedag helt speciel for dronning Margrethe

dronning Margrethe
dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
For dronningen har hver dag sin charme. men en særlig ugedag har dog en helt speciel betydning.

For dronning Margrethe er torsdagen et privat frirum. Dagen er gennem mange år blevet reserveret til kreativ udfoldelse.

Det fremgår af en pressemeddelelse som for nylig blev udsendt i forbindelse med særudstillingen "Eventyrdronningen".

Nyder at skabe

Dronning Margrethe nyder blandt andet at male og skabe kunst. Nogle af værkerne, dronningen har skabt på de særlige torsdage kan opleves på den nye særudstilling "Eventyrdronningen", som åbner 27. september.

Det er Amalienborgmuseet, som danner rammen om den unikke udstilling.

Dronning Margrethe elsker udfordringer

Siden 1980’erne har dronningen arbejdet med professionel scenografi, og det er siden blevet til mange opsætninger for Det Kongelige Teater og Pantomimeteateret.

Især Pantomimeteatret har været en gave for dronningen, der her fandt sin rette sceniske hylde. Tivoli-teatrethar været skabt til Majestætens kulørte fantasi og sans for eventyr.

- Det er en del af spændingen for mig, at jeg vover mig ud på den tynde is uden at vide, om den bærer, og det er nok ganske sundt en gang imellem at havne i sådanne situationer, hvor man ikke kan køre på rutinen, siger dronningen om arbejdet med scenografier.

Udstilling giver et dybere indblik

Udstillingen "Eventyrdronningen" er lavet i samarbejde med Kongehusets kurator Elisabeth von Buchwald og designer Shane Brox.

- Udstillingen er et forsøg på at lade den besøgende få et lidt dybere indblik i den kreative del af Dronningens hjerne, lyder det fra Elisabeth von Buchwald, der med dronning Margethes tilladelse har blandet kostumerne og viser dem i helt nye omgivelser på Amalienborg.

Læs mere om: