Torsdag, 2. juni 2022 - af Malan Joensen

Derfor får dronning Margrethe så sjældent besøg af dronning Elizabeth

Dronning Margrethe og prins Henrik i 2010. Indsat: Dronning Elizabeth i 2019.
Dronning Margrethe og prins Henrik i 2010. Indsat: Dronning Elizabeth i 2019.
Fotomontage: Martin Høien og MEGA
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.
Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.   Kære kongelige brevkasse! Hvorfor er dronning Elizabeth aldrig med til begivenhederne i det danske kongehus? Venlig hilsen J. Kirkegaard   Kære J. Kirkegaard! Det er der antageligt flere forklaringer på. For det første rejser hun sjældent til royale begivenheder uden for Storbritannien, hvilket nok skyldes en kombination af hendes temperament og ofte omfangsrige forpligtelser på hjemmefronten. For det andet er båndene mellem det danske og britiske kongehus ikke så stærke som de, der eksisterer mellem det danske, norske og svenske, som er både familiære og venskabelige. Dronning Elizabeth har ved et par lejligheder besøgt Danmark, i maj 1957 og maj 1979, men sædvanligvis sender hun sine sønner, eller da han levede sin mand, som repræsentanter ved officielle begivenheder i Danmark. Det skete f.eks. ved dronning Ingrids begravelse i 2000, hvor prins Charles deltog, og ved kronprinsparrets bryllup i 2004, hvor dronningens yngste søn prins Edward og hans hustru grevinde Sophie repræsenterede det britiske kongehus.  Mange hilsner Jon Bloch Skipper   Har du et spørgsmål af royal karakter, som du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.   Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.  
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
  Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).  
  Send dit spørgsmål på mail til [email protected] eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse".   

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden