23. nov. 2022
Af Marianne Singer

Derfor glæder dronning Margrethe sig til juleaften: Hygge med lillesøster og venner tæt på slottet

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe og prinsesse Benedikte.
Foto: Lars H. Laursen
Dronning Margrethe, 82, holder i år jul uden børn og børnebørn, men i godt selskab med lillesøster, prinsesse Benedikte, 78, og gode venner tæt på hendes elskede Marselisborg Slot i Aarhus.

Alt er som det plejer, og så alligevel ikke helt, når det kommer til dronningen juleplaner i år.

Således opholder dronningen sig, ifølge kongehuset, som mange gange tidligere på sit elskede Marselisborg Slot i Aarhus henover julen, nærmere bestemt fra den 21. til den 30. december.

Julehygge med søster

Men som noget nyt tager hun juleaften til Djursland, der kun ligger en lille times tid fra Marselisborg Slot, for at fejre højtiden med sin lillesøster, prinsesse Benedikte, og private venner.

Dronning Margrethe og prinsesse Benedikte har begge mistet deres mænd i de seneste år, dronningens mand, prins Henrik, gik bort i 2018, mens prinsesse Benediktes mand, prins Richard, døde året forinden.

Derfor virker det også helt naturligt at gøre hinanden selskab denne særlige aften i julen.

På opgaver sammen

Prinsesse Benedikte og dronningen ser ud til i de senere år at have fået et endnu tættere forhold til hinanden, hvor de støtter op om hinanden både privat og arbejdsmæssigt.

Dronningen og prinsesse Benedikte i august på Gråsten Slot:

Og her ses dronningen og prinsesse Benedikte sammen med dronning Anne-Marie i juli, ligeledes på Gråsten Slot:

I oktober fulgtes dronningen og prinsesse Benedikte hele tre gange på kongelige opgaver på kun to uger, hvilket viser, hvor godt de befinder sig i hinandens selskab.

Dronning Margrethe
Dronningen og prinsesse Benedikte den 11. oktober ved en koncert i Fredensborg Slotskirke.
Foto: Mikael Rick
Dronning Margrethe
Den 4. oktober var dronningen og prinsesse Benedikte til stede ved lanceringen af Haandarbejdets Fremmes Årets Korssting på Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg.
Foto: Hanne Juul

Ros til storesøster

Sidste år kort før jul fortalte prinsesse Benedikte om sit forhold til dronningen.

- Det har jo været en fantastisk rejse, og min søster, dronning Anne-Marie, og jeg er fulde af beundring over den måde, hun har gjort det på. Vi har støttet hende, det er helt klart, det er jo vores opgave eller min, fordi jeg er her i Danmark.

- Hun gør det forrygende godt og er vokset med sin opgave på en fabelagtig måde, understregede prinsesse Benedikte ligeledes.

Læs mere om: