Mandag, 26. november 2018 - af Trine Larsen

Derfor holder dronningen årets nytårstale fra Fredensborg Slot

Dronning Margrethe holder nytårstale på Fredensborg
Dronning Margrethe holder nytårstale på Fredensborg
Foto: Jeppe Michael Jensen
Dronning Margrethes nytårstale til befolkningen foregår i år fra Fredensborg Slot. Det er ellers traditionen, at det sker fra modtagelsesværelset i Christian IX's Palæ på Amalienborg.

Når Danmark hvert år den 31. december kl. 18 nærmest går i stå, fordi vi samles med et glas champagne og lytter til dronning Margrethes nytårstale, plejer talen at blive transmitteret fra dronningens modtagelsesværelse i residenspalæet på Amalienborg. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Bor på Fredensborg

Men i år holder dronningen talen fra sit arbejdsværelse på Fredensborg Slot. Det skriver kongehuset i en meddelelse. 

Majestæten har nemlig stadig residens på Fredensborg Slot, selvom dronningen plejer at flytte til Amalienborg i vintermånederne. Dog holder dronningen altid jul på Marselisborg, således også i år med hele familien.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Regnvand skal ledes bort

Når dronningen ikke er flyttet til byen og derfor også holder sin nytårstale fra Fredensborg Slot, skyldes det en større renovering under og omkring Amalienborg. Her arbejder man på at udbygge de underjordisk afløbsinstallationer. Renoveringen foregår som led i skybrudssikringen af Frederiksstaden og Bredgadekvarteret, hvorfra regnvand under skybrud skal kunne ledes hurtigt bort og ud i havnen netop ved Amalienborg og Amaliehaven.

Dronning har tidligere holdt nytårstaler fra Fredensborg Slot, bl.a. i 1979, 1980, 2014 og senest i 2015, hvor Christian IX's Palæ var under renovering og bl.a. fik nyt tag.

Åbent for publikum

Livgardens æresbevisning finder sted i Indre Slotsgård på Fredensborg og påbegyndes umiddelbart inden nytårstalen. Efter talen afspilles ”Kong Christian stod ved højen mast”.

På Fredensborg Slot vil Ydre Slotsgård være åben for publikum, der i 2015, hvor dronningen proklamerede at prins Henrik ville pensionere sig, valfartede til slotsgården og på storskærm så majestætens tale, mens de medbragte pcknic-kurve med champagne og andre lækkerier.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden