10. aug. 2016
Af Malan Joensen

Derfor rejser dronning Margrethe ikke til Tyrkiet

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Arkivfoto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Dronning Margrethe skulle have været på statsbesøg til Tyrkiet i oktober.

Dette efterår er der blandt andet et statsbesøg til Tyrkiet i dronning Margrethes kalender, men den rejse er nu udsat, meddelte kongehuset onsdag eftermiddag.

Ifølge Udenrigsministeriet skyldes udsættelsen af statsbesøget undtagelsestilstanden i landet, der kom i kølvandet på det mislykkede kupforsøg i midten af juli.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe udsætter rejse

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) skulle sammen med flere danske virksomheder have ledsaget dronning Margrethe på statsbesøget.

I en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet udtaler Kristian Jensen:

- I samråd med den tyrkiske regering er det besluttet at udsætte det planlagte statsbesøg i Tyrkiet på grund af undtagelsestilstanden. Det er beklageligt, men vi ser frem til at finde nye datoer for besøget, når det er muligt. Der er i den aktuelle situation fortsat behov for en intensiv politisk og kommerciel dialog med Tyrkiet. Jeg har møde med Tyrkiets økonomiminister Nihat Zeybekci, når han kommer til København i morgen torsdag med en erhvervsdelegation. Og jeg ser frem til samtaler med min tyrkiske kollega Mevlüt Çavuşoğlu i den kommende tid.

Statsbesøget skulle have fundet sted 17.-19. oktober.

Læs mere om: