Derfor svigter dronning Margrethe aldrig prins Henrik

Dronning Margrethe og prins Henrik.

Dronning Margrethe og prins Henrik.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

dronning Margrethe kan sagtens kombinere pligten med kærligheden - det har hun gjort i mange år.

Lørdag, 24. oktober 2009 - af Annelise Weimann

Dronning Margrethe har altid sat pligten højt, ja, i sine unge år satte hun den højere end noget andet. Og hun har sagt det lige ud:

- Hvis mine forældre mod min forventning ikke havde accepteret min udkårne, var jeg blevet ret fortvivlet. Men hvis det virkelig var sådan, at det ægteskab kunne jeg ikke tillade mig, så ville jeg have accepteret deres afgørelse.

De færreste mennesker i Danmark, om overhovedet nogen, ville ofre så meget på pligtens alter. Men dengang var dronningen parat til det. Sådan er det ikke længere. Kærligheden til prins Henrik er det, der fylder mest i dronningens liv. Han har været hendes klippe, hendes støtte gennem alle årene. Fra årene som ung og usikker dronning til den modne alders opgaver og pligter. Han har stået last og brast med dronningen og givet hendes liv en dimension, det aldrig havde fået uden ham.

Giv BILLED-BLADET i julegaveKlik her og læs hvordan!

Giv BILLED-BLADET i julegave
Klik her og læs hvordan!

Derfor vil Margrethe aldrig svigte sin mand. Hun vil stå last og brast med ham, for det er kærligheden mellem dem, hendes tilværelse er baseret på. De er vidt forskellige, det ved de begge, men det er netop en af styrkerne i deres forhold.

Samtidig vil dronningen aldrig nogensinde svigte pligten. Dronningen har mange gange sagt:

- Jeg bliver siddende, til jeg falder af pinden.

Spar op til 47% med BILLED-BLADET i julegaveKlik her og læs hvordan!

Spar op til 47% med BILLED-BLADET i julegave
Klik her og læs hvordan!

Hun har afvist al snak om at abdicere, og sådan er det stadig. Dronningen har ingen planer om at trække sig tilbage. Hverken til næste år, når hun fylder 70, eller senere. Kun meget alvorlig sygdom, der ville gøre hende ude af stand til at regere, kunne få dronningen til at overveje en abdikation.