20. aug. 2020
Af Niels Burgos

Derfor undgår dronning Margrethe at sætte sig i denne stol

dronning margrethe
Dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul
BILLED-BLADETs royale brevkasseredaktør svarer på, hvorfor der er en helt speciel stol, dronningen næppe vil sætte sig i.

Som statsoverhoved burde dronning Margrethe vel næsten kunne sætte sig, hvor det passer hende. Men der er én helt særlig stol, man næppe nogensinde vil se hende i.

Lene Konnerup stiller dette spørgsmål til redaktøren af BILLED-BLADETs royale brevkasse, historiker og kongehusekspert Jon Bloch Skipper:

"Har Margrethe nogensinde siddet på tronen i Riddersalen på Rosenborg, og findes der i givet fald et foto af det?"

Jon Bloch Skipper svarer:

"I de år, jeg har beskæftiget mig med kongehuset, er jeg ikke stødt på et sådant billede. Jeg tvivler på, at majestæten har siddet på salvingstronstolen, der står i den ene ende af Riddersalen – i øvrigt sammen med dronningetronen. Jeg tror, dronning Margrethe er klar over, at det ikke vil klæde en moderne monark i et konstitutionelt monarki at blive foreviget på den tronstol, de enevældige konger anvendte i årene 1671-1840. Det ville sende et forkert signal. Jeg tvivler også på, at hun har siddet på Christian 6.s tronstol fra 1740, som blev anvendt i kongens audiensgemak på Christiansborg Slot, men som i dag står i den anden ende af Riddersalen på Rosenborg.

Venligst
Jon Bloch Skipper"

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/kendte/nyheder/anmeldelser/flammencitron.jpg
Foto: Britta Krehl

Har du selv et royalt spørgsmål til Jon Bloch Skipper, kan du maile det til jon@billed-bladet.dk

Læs mere om: