2. sep. 2020
Af Trine Larsen

Det går dronningen glip af

Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe går glip af en masse oplevelser, rejser, arbejde og sommertogter, fordi Corona-situationen stadig lægger en dæmper på aktiviteterne for regenten. Dronningen skulle netop nu have været på sommertogt i Danmark.

Dronning Margrethe flyttede mandag tilbage til Fredensborg Slot, hvor hun kan nyde sensommeren og se naturen udenfor gøre klar til vinteren. Det scenarie kan majestæten nyde mere end nogensinde før, for aldrig i sine 48 år som regent har dronningen haft SÅ meget fri som nu.

Siden Danmark lukkede midt i marts grundet Corona-krisen, har dronning Margrethe fulgt myndighedernes retningslinier til punkt og prikke og isoleret sig selv med en meget lille skare af medarbejdere for at minimere smitte-risikoen.

Først blev dronningens 80-års fødselsdagsfest aflyst, og siden er dronningen gået glip af store begivenheder som bl.a. de mange historiske begivenheder i forbindelse med 100-året for Genforeningen.

Kongeskibet Dannebrog
Foto: Hanne Juul

Også sommerens dejlige sejladser med kongeskibet Dannebrog og sommertogterne med besøg i forskellige kommuner går dronningen glip af. Grundet samfundets lukning kunne kongeskibets besætning ikke samles og de værnepligtige ikke få deres uddannelse på Dannebrog, som derfor stort set hele tiden har ligget i Frederikshavn.

Dronningen skulle ellers i mandags have besøgt Thisted Kommune, og Kongeskibet skulle være anløbet til den nyrenoverede og udvidede Hanstholm Havn, samt besøgt de skønneste perler i Thy.

Tirsdag 1. september skulle Dannebrog være sejlet til Esbjerg, som dronningen, sammen med prins Henrik, sidst besøgte i 2008. Og onsdag stod et besøg på Fanø på programmet. Alle tre kommuner håber, at planerne og besøgene kan gennemføres næste år.

Kongehuset aflyste allerede i april sommertogtet til Aarhus og Anholt, som skulle være afholdt i juni.

Dronningen har også aflyst sin årlige private rejse til vinslottet Cayx i Frankrig, og majestæten har kun vist sig offentligt et par gange i løbet af sommeren, og overholder stadig myndighedernes anbefalinger i kampen for at inddæmme spredningen af coronavirus, som dronningen tidligere har kaldt en "ubuden og farlig gæst".

Læs mere om: