Tirsdag, 26. april 2022 — af Ulrik Ulriksen

Det gibbede i ministeren: Kronprinsesse Mary får pludselig spøjst selskab

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Kronprinsesse Mary og minister Flemming Møller Mortensen har udgjort en stærk dansk duo under arbejdsbesøget til Bangladesh. Under et besøg i en landsby i Cox’s Bazar gibbede det i ministeren, da kronprinsessen pludselig fik spøjst selskab midt under et møde.

Der har virkelig været meget at forholde sig til for kronprinsesse Mary og minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen under deres arbejdsbesøg til Bangladesh.

Mary og ministeren har i dag, tirsdag, blandt andet mødt repræsentanter fra værtssamfundet i Cox’s Bazar.

Kronprinsesse Mary til møde i landsby

Antallet af flygtninge fra nabolandet Myanmar overstiger nu værtssamfundets, og i takt med at menneskers levevilkår forringes øges risikoen for konflikter.

Kronprinsessen og minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen var efter besøget i flygtningelejren med Rohingya-befolkningen fra Myanmar til møde med repræsentanter for værtssamfundet i Cox’s Bazar i Bangladesh.

I en landsby var Mary og ministeren til møde for at høre om lokale kvinders udfordringer i området, der i forvejen er et af Bangladeshs mest marginaliserede og sårbare områder.

Kronprinsessen og Flemming Møller Mortensen hørte blandt andet om, hvordan de lokale kvinder med dansk støtte i dag er i stand til at leve af deres egne afgrøder og endda kan sælge nogle af deres grøntsager på det lokale marked og dermed tjene lidt penge, som blandt andet bruges på deres børns skolegang.

Mary og ministeren blev overrasket

Midt i mødet blev kronprinsesse Mary overrasket, da hun på den fint forarbejdede bambusmåtte, hun sad på til mødet, fik selskab af et gedekid.

Det lille kid var ufatteligt nuttet, og Mary var begejstret.

Lige med det første gibbede det lidt i minister Flemming Møller Mortensen, der blev endnu mere overrasket end kronprinsessen, da han så det lille dyr.

Sød pige kom med ged

For kronprinsesse Mary og ministeren var det sjovt at sidde og holde gedekiddet, der kort efter fik selskab af sin gedemor.

Flemming Møller Mortensen og kronprinsesse Mary
Flemming Møller Mortensen og kronprinsesse Mary
Foto: Jesper Sunesen

Det var en sød pige, der kom bærende med kiddet til Mary, og pigen og Mary og ministeren og de stærke kvinder fra landsbyen i Cox’s Bazar morede sig meget over den herlige scene midt i det alvorlige møde.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden