Det har den kongelige familie lavet i påsken: Se deres private pletskud

Prinsesse Marie og prinsesse Athena samt dronning Margrethe og kronprinsfamilien.

Prinsesse Marie og prinsesse Athena samt dronning Margrethe og kronprinsfamilien.

Foto: Hanne Juul og Kongehuset
Dronningen, kronprinsfamilien og prinsefamilien har alle delt private glimt fra deres påskeferie.

Den kongelige familie har henover påskeferien delt glimt fra deres fejring af højtiden, der har fundet sted i både Aarhus og Paris. 

Påsken er blevet fejret på traditionelvis af hele den kongelige familie. Påskehygge og kirkegang er noget af det, som familien har delt dejlige pletskud fra den sidste uge. 

Vi har samlet fire højdepunkter fra de kongelige påskefejringer: 

Kronprinsfamilien har besøgt dronningen

Dronning Margrethe har som vanen tro holdt påskeferie i Aarhus på Marselisborg Slot, og denne gang fik hun besøg af kronprinsfamilien. 

Det kom der nogle dejlige billeder ud af, bl.a. dette familiefoto fra en smuk og klar dag foran slottet: 

Dronningen og kronprinsfamilien.
Foto: Kongehuset

Dronningen og kronprinsfamilien.

Dronningen har hygget med børnebørnene

I forbindelse med kronprinsfamiliens besøg på Marselisborg Slot, kom pensler og maling frem, da alle syv kastede sig over en af dronningens yndlingsbeskæftigelser i dagene op til påske. 

Sammen med prins Henrik indførte dronningen i starten af 1970'erne traditionen med at male påskeæg, og den har hun holdt fast i lige siden, og i år havde hun hyggeligt selskab af børnebørn og kronprinsparret.

Hele familien kan på nogle af de nye pletskud ses fordybede i dekorationen af æggene. Og hvis inspirationen er sluppet op, mon så ikke farmor har kunne give tips og tricks?

Påskefejring på Marselisborg Slot.
Foto: Kongehuset

Påskefejring på Marselisborg Slot.

Kronprinsfamilien og dronningen maler påskeæg.
Foto: Kongehuset

Kronprinsfamilien og dronningen maler påskeæg.

Prinsefamilien har været i kirke i Paris

Påskedag var prins Joachim, prinsesse Marie og deres børn, prins Henrik og prinsesse Athena, til gudstjeneste i den danske kirke i Paris, Frederikskirken. 

Familien ønskede god påske på kongehusets sociale medier med to billeder: et selfie foran kirken og et fint billede, hvor de fire er stillet op ved alteret sammen med kirkens præst.

Dronningen var til i højmesse i Aarhus Domkirke

Sidste år måtte dronning Margrethe undvære en af påskens faste traditioner, da hun på grund af coronapandemien ikke kunne gå i kirke påskedag. 

I år kunne en glad dronning genoptage sin højtelskede tradition, da hun var til højmesse søndag formiddag i Aarhus Domkirke. 

Restriktionerne i forbindelse med covid-19 resulterede i, at højmessen kun varede 30 minutter, og da disse var forbi, var det en glad dronning, der med mundbind på og smil i øjnene vinkede til de forbipasserende. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden