15. mar. 2016
Af Lene Skriver Bak

Det skal der ske til dronningens bal

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Arkivfoto: Claus Poulsen
Dronning Margrethe har inviteret til aftenselskab på Christiansborg, hvor omkring 340 gæster skal spise og danse i deres stiveste puds.

Fra klokken 18.30 vil gæsterne begynde at ankomme til Christiansborg Slot, hvor dronning Margrethe har inviteret til aftenselskab for kunst og kultur.

Omkring 340 gæster er inviteret og kan se frem til en dejlig aften.

Efter ankomsten i Drabantsalen bliver de indbudte præsenteret for den kongelige familie i Fløjlsgemakket. Her skal alle indbudte hilse på dronningen, kronprinsparret, prins Joachim, prinsesse Marie og prinsesse Benedikte.

Efter velkomsten vil der være middag i Riddersalen, hvor gæsterne og de kongelige værter skal indtage en treretters menu.

Når middagen er veloverstået, kan gæsterne glæde sig til at svinge sig i dansen. Der spilles nemlig op til den traditionsrige Les Lanciers-dans, som dronningen er vild med.

Det er femte gang, dronning Margrethe indbyder til kunstnerbal. Første gang regentparret inviterede var i 1976, hvor arrangementet gik under navnet Arts et Lettres, som betyder kunst og ord. Siden skiftede det navn til aftenselskab for kunst og kultur og er blevet afholdt i 1985, 1998 og 2009.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Læs mere om: