Torsdag, 25. februar 2021 - af Trine Larsen

Det skal dronning Margrethe næste tirsdag

Foto: Lars H. Laursen
Dronning Margrethe trænger - ligesom alle andre - til lys og luft, så hun forlader snart Amalienborg og flytter til sit yndlingsslot, hvor den skønneste natur er lige udenfor vinduerne.

Dronning Margrethe har ikke ladet sig se siden hun 4. januar fik overbragt nytårshilsner af Hofmarskal Michael Ehrenreich på Amalienborg Slot.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er i dag 52 dage siden - men nu sker der endelig noget.

Ifølge kongehusets officielle kalender, flytter dronningen nemlig snart til Fredensborg Slot for at tage residens på sit yndlingsslot, hvor der er langt mere lys og luft end i gamakkerne på Amalienborg, hvor dronningen opholser sig om vinteren.

Men ligesom alle andre trænger dronningen til luftforandring og dét får majestæten ved, at flytte til Fredensborg. Her kan dronningen så nyde omgivelserne lige udenfor vinduerne og håbe, at smittetrykket snart falder så meget, at majestæten kan genoptage nogle af sine mange officielle pligter.

Dronningen sagde i sin nytårstale, at hun håbede på gensyn med Færøerne og Grønland i år, og den drøm lever stadig hos dronningen, der iøvrigt blev Covid-vaccineret som en af de første på årets første dag. Tre uger senere fik majestæten sin anden vaccine, så dronningen er for længst så beskyttet, som det er muligt lige nu.

Under hele Corona-pandemien har dronningen fulgt regeringen og sundhedsmyndighedernes anvisninger og dronningen passer stadig på, både sig selv og andre.

Derfor går der måske nok endnu nogen tid før vi får dronningen at se, men selv kan majestæten glæde sig over lidt luftforandring, når dronningen næste tirsdag 9. marts tager residens på Fredensborg Slot.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden