Det skal dronningen i dag

Foto: Kaspar Wenstrup
Dronning Margrethe skal i dag glæde en masse mennesker. Det gør majestæten ofte, men i dag skal hun sammen med bestyrelsen i Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond tage stilling til , hvem der skal tildeles midler fra fonden som støtter kulturelle, videnskablige og sociale formål.

Dronning Margrethe skal i dag sammen med bestyrelsen i Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, tage stilling til de mange ansøgninger, der er kommet til siden sidste fondsmøde i februar.

Fonden kan søges to gange om året og uddelingerne sker i december og i juni. Fonden, der blev etableret i 1972 da dronningen blev regent, kan også uddele penge uden ansøgning, således at dronningen og bestyrelsen selv kan tage initiativ til prisbelønninger.

Ved sidste fondsuddeling fik i alt 53 projekter tildelt penge og der blev bevilliget næsten tre millioner kroner, helt nøjagtig 2.839.756 kroner

Her fik bl.a. Ungdommens Røde Kors 50.000 kr. i støtte til hospitalscaféer, Børns Vilkår fik 100.000 til udvikling af Børnetelefonen, og  SOS Børnebyerne fik den største legat-portion på 200.000 kr. i støtte til plejefamilier i Østafrika. Desuden blev en lang række forfattere og kunstmuseer, samt teatre bl.a i Grønland, hjælp og støtte. 

Giv BILLED-BLADET i gave – det er nemtKlik og læs hvordan! 

Fondens bestyrelse består foruden majestæten afhofmarskal Michael Ehrenreich, museumsdirektør Poul Erik Tøjner, professor Linda Nielsen og Nikolaj Koppel, der netop har lavet den første podcast-serie med dronningen på Podimo, som han er medejer af.

 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden