Onsdag, 11. november 2020 - af Trine Larsen

Det skal dronningen i dag

Dronning Margrethe
Foto: Kaspar Wenstrup
Dronning Margrethe skal i dag glæde en masse mennesker. Det gør majestæten ofte, men i dag skal hun sammen med bestyrelsen i Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond tage stilling til , hvem der skal tildeles midler fra fonden som støtter kulturelle, videnskablige og sociale formål.

Dronning Margrethe skal i dag sammen med bestyrelsen i Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, tage stilling til de mange ansøgninger, der er kommet til siden sidste fondsmøde i februar.

Fonden kan søges to gange om året og uddelingerne sker i december og i juni. Fonden, der blev etableret i 1972 da dronningen blev regent, kan også uddele penge uden ansøgning, således at dronningen og bestyrelsen selv kan tage initiativ til prisbelønninger.

Ved sidste fondsuddeling fik i alt 53 projekter tildelt penge og der blev bevilliget næsten tre millioner kroner, helt nøjagtig 2.839.756 kroner

Her fik bl.a. Ungdommens Røde Kors 50.000 kr. i støtte til hospitalscaféer, Børns Vilkår fik 100.000 til udvikling af Børnetelefonen, og  SOS Børnebyerne fik den største legat-portion på 200.000 kr. i støtte til plejefamilier i Østafrika. Desuden blev en lang række forfattere og kunstmuseer, samt teatre bl.a i Grønland, hjælp og støtte. 

 

Fondens bestyrelse består foruden majestæten afhofmarskal Michael Ehrenreich, museumsdirektør Poul Erik Tøjner, professor Linda Nielsen og Nikolaj Koppel, der netop har lavet den første podcast-serie med dronningen på Podimo, som han er medejer af.

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden