Onsdag, 11. marts 2020 — af Marianne Singer

Det skal kronprinsparret lave i sommerferien

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sammen med deres børn.
Foto: Martin Høien
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kommer også i år til at opholde sig i Sønderjylland i deres sommerferie.

Det er blevet en fast tradition, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sammen med deres fire børn nyder en del af deres sommerferie på Gråsten Slot, der ligger i skønne omgivelser i Sønderjylland.

Til juli vender kronprins Frederik og kronprinsesse Mary endnu engang tilbage til Sønderjylland, når de sammen med dronning Margrethe er med til at fejre 100-året for Genforeningen af Danmark og Sønderjylland.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I farfars fodspor

For kronprinsfamilien vil det selvfølgelig være oplagt at kombinere fejringen med et ophold med deres børn på Gråsten Slot.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Under fejringen går den kongelige familie i Christian 10.s fodspor, når dronningen og kronprinsparret kører i karet på den historiske strækning, hvor Christian 10., den 10. juli 1920 red over den gamle grænse ved Christiansfeld.

Fejrer henover fire dage

Markeringen af Genforeningen strækker sig over fire dage og er inspireret af Christian 10.s rundrejse i området for 100 år siden.

Genforeningen var et resultat af den folkeafstemning, hvor et flertal af befolkningen i Nordslesvig – det nuværende Sønderjylland - stemte sig hjem til Danmark efter at have været under tysk styre i 56 år. Overdragelsen af Sønderjylland fandt sted på Valdemarsdag den 15. juni 1920, og tre uger senere tog Christian 10. på en rundrejse i området.

Følger bestemt rute

Kongens rundrejse står i dag for mange som symbolet på, at landsdelen igen blev en del af Danmark.

I dagene den 9. -12. juli vil Dronningen også følge en del af sin farfars rute i området.

Undervejs vil kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie deltage i en række af begivenhederne sammen med dronningen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden