Det sker i dag: Mary får travlt på Kvindernes Kampdag

Kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary

Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary får travlt i dag, mandag den 8.marts, som er en helt speciel dag i både Danmark og resten af verden.

Kronprinsesse Mary har flere punkter på sit private program i dag, mandag den 8. marts, som er Kvindernes Internationale Kampdag.

Mary skal til to virtuelle møder hjemme fra palæet på Amalienborg, og piger og kvinders rettigheder er meget passende på dagsordenen fra starten af dagen.

Mary til FN-møder

Kronprinsessen er allerede fra klokken 9.00 til UN Women og Boston Consulting Group’s virtuelle møde ”Gender Diversity’s Roundtable 2021”.

Travl eftermiddag

Et par timer senere, klokken 14.00, deltager kronprinsessen i virtuelt møde i FN’s Befolkningsfonds højniveaukommission for ICPD25.

Mary blev sidste år en del af FN’s Befolkningsfond UNFPAs nyoprettede uafhængige ICPD25 Højniveaukommission, der har fokus på at arbejde videre med  de tilsagn, der blev givet på Nairobikonferencen i 2019.

Netop Nairobikonferencen var hovedtemaet, da kronprinsesse Mary i sidste uge var til rundbordssamtale på Christiansborg.

Vigtigt for Mary

Naturligvis vil temaet ligestilling og menneskerettigheder på Marys møder være vigtigt emner i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag.

Kronprinsessen har tidligere understreget, at ligestilling ikke handler om, at mænd og kvinder skal være ens. 

Det handler om, at køn ikke må spille en rolle, når muligheder præsenterer sig, og beslutninger bliver truffet.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden