Fredag, 12. marts 2021 - af Trine Larsen

Det var vigtigt for prins Joachim

Prins Joachim

Prins Joachim

Foto: Lars Horn
Prins Joachim tog fredag aften kl. 20 danskerne med på en tur rundt i Danmark med prinsens egen historiefortælling. Fortællingen om, hvad der har skabt vores tro, demokrati, vores symboler og love. På sin egen underholdende måde, og som den første kongelige tv-vært nogensinde

Prins Joachim er ikke bange for at erkende, at han længe havde haft et ønske og en drøm om, at lave nogle tv-udsendelser om Danmarks historie. Den drøm blev til "Prins Joachim fortæller".

For prinsen er ikke kun selv meget historieinteresseret, og selvom prinsens egen familie jo er en del af historien, var det vigtigt for ham, at også få fat i de unge. Udsendelserne skulle ikke "bare" være for dem, der i forvejen var interesseret i historie, men lige så meget for dem, som droppede ud af historiebøgerne allerede i skolen.

- Hvis vi kan få trukket bare nogle få væk fra Haribo-slikket og sofaen og med helt ind i historien, så er vores mission lykkes. Og især hvis det er unge, sagde prins Joachim til BILLED-BLADET, efter at udsendelserne havde haft premiere på DRK i efteråret 2019.

Derfor var det også vigtigt for prinsen, at der blev lavet digitalt materiale til udsendelserne, som skolerne kunne bruge og lave undervisning efter. Noget, der blev en stor succes.

Prins Joachim og udsendelserne blev ved premieren rost til skyerne, og prinsen er tilmed blevet kaldt ”den historielærer, vi alle skulle have haft”.

 – Det er meget sødt sagt … virkelig, tak, men jeg har altid været fascineret af historie.

Har De selv haft en god historielærer, eller er fordi historien ligesom ER deres familie?

– Jeg tror måske lidt begge dele. Jeg kan ikke sige, om det er hønen eller ægget her. For jeg har haft spændende historielærere i skolen; helt tilbage fra jeg var helt lille. Og det er jo med til at gøre, at historie bliver et fag, man ser frem til. Og så har jeg haft historie op omkring begge ører til hverdag. Både gennem de adresser, jeg har boet på, men ikke mindst også gennem mine forældre. De har så føjet til med en uudtømmelig viden om diverse historiske emner, og jeg har altid kunnet henvende mig, i takt med at jeg blev ældre og havde noget nysgerrighed, der skulle stilles.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Historien, de ting der er sket, har jo haft konsekvenser. For os alle sammen, lige nu. Det synes jeg er spændende, sagde prins Joachim, der med udsendelserne har formået at gøre historien til spændende tv.

– Jamen tak, mange tak. 

 

Gør det Dem ikke glad at få så megen ros for udsendelserne?

– Jo, men det ved man jo ikke på forhånd. Jeg har gjort det, fordi jeg synes, det var spændende. Og så har jeg heldigvis haft et drømme-team fra Nordisk Film til alt fra tankeproces til færdiggørelse. De skal også have ros, siger prinsen

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden