Lørdag, 9. februar 2013 — af af Jan Bergman

Dronning Margrethe aflyser rejsen til Chile – Mary tager over

Dronning Margrethe og kronprinsesse Mary
Dronning Margrethe og kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Dronning Margrethe er hårdt prøvet af slidgigt i ryggen, og lægerne har vurderet, at rejsen til Chile bliver for belastende.

Regentparret skulle efter planerne være taget på statsbesøg i Chile den 10.-15. marts. Det har hoffet netop aflyst grundet svækket helbred.

Ifølge kongehuset er dronning Margrethe så hårdt ramt af slidgigt i ryggen, at majestæten efter råd fra sine læger har besluttet at aflyse rejsen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I stedet træder kronprinsesse Mary og kronprins Frederik til og repræsenterer det danske kongehus i Chile.

I en meddelelse fra hoffet lyder det, at det er lægernes vurdering, at den lange flyvetur kombineret med de krav og forventninger, der er til at gennemføre et statsbesøg, i den aktuelle behandlingssituation vil være for belastende for Dronningen at gennemføre.

Kronprinsen og kronprinsessen skal i stedet stå i spidsen for det officielle besøg, hvor hovedparten af det allerede planlagte program gennemføres i bl.a. Santiago, Valparaiso og det nordlige Chile.

Omkring 50 virksomheder deltager i besøget, hvor et af hovedformålene er at styrke de handelsmæssige forbindelser mellem Chile og Danmark bl.a. indenfor områderne landbrug og fødevarer, fiskeri- og akvakultur, mineindustrien, energi og miljø samt sundhed.

Et alsidigt kulturprogram indgår som en vigtig del af besøget. Asger Jorn udstilles på Chiles ældste og mest prestigefyldte museum, Museo de Bella Artes, som årets udstilling. Der vil i forbindelse med besøget etableres litterære møder mellem danske og chilenske digtere, ligesom børnelitteratur indgår i programmet.

Det officielle besøg vil afslutningsvis bringe Kronprinsparret til Paranal-observatoriet i det nordlige Chile, som er ESO's (The European Southern Observatory) flagskib for astronomi, og hvor Danmark er mangeårig bidragsyder.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden