Dronning Margrethe aflyser sin påskeferie

Marselisborg Slot

Marselisborg Slot

Foto: Flemming Jeppesen
Dronning Margrethe følger nu selv dét råd, majestæten gav tirsdag aften i sin historiske tale til befolkningen, hvor hun opfordrede alle: Bliv hjemme. Dronningen har netop aflyst sit påskeophold på Marselisborg Slot

Dronning Margrethe tager sit eget råd til danskerne om at blive hjemme for at undgå corona-smitte, meget alvorligt. Så meget, at dronningen nu aflyser sit traditionelle påskeophold på Marselisborg Slot.

Majestæten plejer altid at opholde sig på Marselisborg i påskedagene, og det er yderst sjældent, at påskeferien i det jyske, ikke har fundet sted. Dronning Margrethe har tilmed flere gange kunnet fejre sin fødselsdag 16. april på Marselisborg, fordi fødselsdagen har ligget tæt op af højtiden.

I år falder langfredag 10. april og 2. påskedag er kun tre dage før majestætens 80-års fødselsdag, men alle fejringer i den anledning er allerede aflyst.

Bliver hjemme

Dronning Margrethe kunne formentlig roligt og meget sikkert tage ophold på Marselisborg Slot, der ligger i naturskønne omgivelser i Århus, alligevel har dronningen besluttet at følge både Sundhedsmyndighedernes opfordringer og sit eget råd til danskerne, og tager ikke af sted.

Majestæten bliver hjemme på Fredenborg Slot.

Beslutningen er truffet i lyset af udbredelsen af coronavirus, skriver kongehuset i en pressemeddelse om dronningens beslutning.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden