Torsdag, 19. marts 2020 — af Trine Larsen

Dronning Margrethe aflyser sin påskeferie

Marselisborg Slot
Marselisborg Slot
Foto: Flemming Jeppesen
Dronning Margrethe følger nu selv dét råd, majestæten gav tirsdag aften i sin historiske tale til befolkningen, hvor hun opfordrede alle: Bliv hjemme. Dronningen har netop aflyst sit påskeophold på Marselisborg Slot

Dronning Margrethe tager sit eget råd til danskerne om at blive hjemme for at undgå corona-smitte, meget alvorligt. Så meget, at dronningen nu aflyser sit traditionelle påskeophold på Marselisborg Slot.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Majestæten plejer altid at opholde sig på Marselisborg i påskedagene, og det er yderst sjældent, at påskeferien i det jyske, ikke har fundet sted. Dronning Margrethe har tilmed flere gange kunnet fejre sin fødselsdag 16. april på Marselisborg, fordi fødselsdagen har ligget tæt op af højtiden.

I år falder langfredag 10. april og 2. påskedag er kun tre dage før majestætens 80-års fødselsdag, men alle fejringer i den anledning er allerede aflyst.

Bliver hjemme

Dronning Margrethe kunne formentlig roligt og meget sikkert tage ophold på Marselisborg Slot, der ligger i naturskønne omgivelser i Århus, alligevel har dronningen besluttet at følge både Sundhedsmyndighedernes opfordringer og sit eget råd til danskerne, og tager ikke af sted.

Majestæten bliver hjemme på Fredenborg Slot.

Beslutningen er truffet i lyset af udbredelsen af coronavirus, skriver kongehuset i en pressemeddelse om dronningens beslutning.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden