Onsdag, 14. november 2018 - af af Trine Larsen

Dronning Margrethe afslører: Her er min nye ballet

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Martin Høien/Billed-Bladet
Dronning Margrethe har sagt ja til at lave kostumer og scenografi til en ny ballet til Tivoli. Forestillingen får premiere den 1. december 2019.

Dronning Margrethe har på et pressemøde i Tivoli løftet sløret for den nye ballet, hun skal være med til at skabe til Tivoli.

Det bliver en ballet baseret på H.C. Andersens eventyr "Snedronningen", som majestæten skal lave kostumer og scenografi til.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Snedronningen til TV

For godt 10 år siden lavede dronning Margrethe "Snedronningen" til TV, hvor majestæten skabte collager til den 24 minutter lange computeranimerede eventyrfilm.

- Det har da været medvirkende til, at jeg turde sige ja denne gang, selvom det er langt større målestok, men derfor kan jeg heller ikke læne mig op af tidligere arbejde. Jeg vasker tavlen ren, siger dronning Margrethe.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Dronning Margrethe holder af Ohlands musik

Dronning Margrethe glæder sig til igen at arbejde sammen med musikeren Nana Fabricius, bedre kendt som Oh Land, og koreografen Yuri Possokhov.

- Jeg kendte hende (Ohland, red.) ikke før vores samarbejde omkring "Askepot", men jeg er kommet til at holde meget af hende musik, fortalte dronningen på dagens pressemøde i Tivoli.

Opsætningen af den nye ballet får premiere i Tivoli den 1. december 2019.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden