Tirsdag, 4. januar 2022 — af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe afslører skøn hemmelighed: Man er jo heldigvis ikke rigtig klog

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
For tronarvingen Margrethe var det det vigtigt i al hemmelighed at holde kontakten til sin elskede Henri i den første fase af deres tid sammen.

Dronning Margrethe har haft et fantastisk liv med sin elskede prins Henrik, som Majestæten nåede at være gift med i mere end 50 år.

Som helt unge mødtes Margrethe og Henri de Monpezat i først England og siden Skotland, og så faldt de for alvor for hinanden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Margrethe fortæller om sin og Henriks hemmelighed

I den første tid var deres forhold en velholdt hemmelighed, og Margrethe afslørerede på tv forleden, hvordan hun og hendes elskede Henri holdt kontakten ved lige, selvom de var langt væk fra hinanden.

- På det tidspunkt boede jeg i Danmark, og han arbejdede på den franske ambassade i London, så vi skrev til hinanden. Vi ringede ikke, fordi at skrive breve var en mere diskret måde at mødes. Det var jo længe før, mobiltelefonerne var bare tænkt på. Der var kun damptelefonen, siger dronningen i den fantastiske tv-dokumentar ”Et liv som dronning”, og hun fortsætter.

Det ragede ingen

- Vores samtaler gik over en lille central ved slottet, og det ragede efter min mening ingen, hvor mange gange jeg ringede og hvorhen. Så det gjorde jeg så ikke, og det aftalte vi, og så skrev vi til hinanden, kommer det fra dronningen i dokumentaren, hvis fire afsnit lige nu kan ses på TV 2 Play.

Dronning Margrethe og prins Henrik
Dronning Margrethe og prins Henrik
Foto: Jesper Sunesen

Dronning Margrethe nød at kommunikere med sin Henri via breve.

Man er ikke rigtig klog

- Det var en fantastisk periode, fordi man får noget i hånden fra hinanden, samtidig med at man er ved at flyde over. Man er jo heldigvis ikke rigtig klog, når man er forelsket. Ellers gik det jo aldrig, siger Margrethe med et kæmpe smil.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden