Fredag, 22. juni 2018 - af Trine Larsen

Dronning Margrethe besøger Svendborg: Det skal hun

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Niels Henrik Dam
Dronning Margrethe skal på fattiggården i Svendborg. Det sker til september, når sommertogtet med Dannebrog kommer på officielt besøg i kommunen.

Dronning Margrethe har næppe drømt om nogensinde at skulle på fattiggården, men det kommer majestæten til september, når sommertogtet fører hende og kongeskibet til Svendborg.

For i kommunen ligger Nordens mest velbevarede fattiggård. Den er en del af Danmarks Forsorgsmuseeum, som dronningen skal besøge.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Unik oplevelse

Det bliver med garanti en spændende oplevelse for dronningen. For stedet, der indtil 1961 fungerede som anstalt og først lukkede helt i 1974, er velbevaret og giver besøgende en helt unik oplevelse.

På fattiggården levede de fattige levede på samfundets skyggeside. Dronningen får en oplevelserejse i vores samfunds historie, som ellers har været skjult for de fleste og et tabu for alle. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tætpakket program

Dronningen kan i det hele taget vente et hæsblæsende og tæt pakket program, når hun besøger Svendborg Kommune den 6. og den 7. september.

Majestæten modtages på havnen i Svendborg, og sammen med borgmester Bo Hansen kører dronningen med escorte af Gardehusarregimentets Hesteskadron i karet gennem byen til Rådhuset, hvor hun officielt bydes velkommen. 

Herefter kører dronningen i karet til Bryghuset, til Svendborg Demensby, inden hun kan nyde en frokost på det firstjernede luksushotel, Stella Maris, som ligger direkte ned til Svenborg Sund.

Vært om aftenen

Eftermiddagens program byder på tre besøg. Først lægges turen omkring virksomheden Scangrip på Rytterhaven, der er kendt for sin produktion af arbejdsbelysning baseret på LED-teknologi.

Derefter besøger dronningen fattiggården på Danmarks Omsorgsmuseum, inden dagen slutter med besøg i Skovparken, der hidtil har været et meget udsat område, men som ved fælles indsats mellem by og beboere har skabt en positiv udvikling for stedet.

Om aftenen er regenten vært ved en reception på kongeskibet Dannebrog, 

Fredagens program starter på Skolerne i Oure, men dronningen skal også besøge en virksomhed, der har specialiseret sig i at rense gamle mursten, så de kan genbruges.

Dronningens sidste besøg er på Galleri DGV i Svendborg, hvor der er udstillet kunst af kunstneren Kathrine Ærtebjerg, der er en af de kunstnere, der har medvirket i udsmykningen af Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg, hvor kronprins Frederik og kronprinsesse Marys dagligt kan nyde hendes udsmykninger på en hel væg i palæet.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden