15. jun. 2016
Af af Trine Larsen på Færøerne

Dronning Margrethe dansede færøsk kædedans

dronning margrethe
Dronning Margrethe besøger Færøerne, juni 2016.
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Dronning Margrethe sluttede sent i aftes festmiddagen i Nordens Hus i Tórshavn af med at danse færøsk kædedans.

Dronning Margrethe var iført sin færøske nationaldragt og ét stort lykkeligt smil, da hun dansede kædedans med godt 150 andre gæster.

Dronningen var nemlig æresgæst hos Lavmanden Aksel V. Johannesen, der havde sørget for alle tiders afslutning på besøget i Tórshavn.

Deltag i vores afstemning og vind drømmerejse

Dronning Margrethe indtog dansegulvet

Taler og sange fra både dronningen og Lavmanden, samt oplæsning af skuespiller Olaf Johannessen, der forleden fik endnu en Reumert for bedste mandlige rolle på Det Kongelige Teater, krydrede aftenen.

Men højdepunktet var, da lagmand Aksel V. Johannesen sammen med dronningen indledte dansen.

Iført sin fine nationaldragt deltog majestæten i den mere en syv minutter lange kædedans, som dronningen fuldførte med smil på læben,mens hun sang med på omkvædet.

LÆS MERE: Dronning Margrethe overrasker: Ingen stor guldbryllupsfest

dronning margrethe
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET

Dronning Margrethe blev svunget af lagmanden og havde ham inden ene hånd og dansens forsanger i den anden hånd. De førte an, men kort at dronning Margrethe indtog dansegulvet, kom mange flere til.

Størsteparten af de godt 150 inviterede gæster var i folkedragt og deltog også i kædedansen, så det var et festligt og meget fornøjeligt syn.

Glemte alt om sine rygsmerter

Dronning Margrethe, der af og til døjer med rygproblemer, glemte tilsynelandende alt om smerter og ikke mindst da hun var omringet af livsglade dansere, der stod tete-a-tete med majestæten, var hun ét stort smil.

Det blev ikke mindre, da hun så flere fra det kongelige følge bl.a sin hofdame Jytte Krag-Juhl-Vind-Frijs danse forbi i kædedansen, der skuttede en forrygende aften af i Tórshavn.

Foran majestæten ligger et spændende program og venter, blandt andet ø-hop, arkæologiske udgravninger og kirkebesøg.

Læs mere om: