Søndag, 11. september 2011 — af af Annelise Weimann

Dronning Margrethe: Det var en stor oplevelse for mig

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Trods en heftig forkølelse var det en veloplagt dronning Margrethe, der lørdag formiddag holdt pressemøde om bord på Dannebrog. Kongeskibet ligger i Sankt Petersborg, hvor det store russiske statsbesøg sluttede.

Dagen inden besøgte dronningen Peter og Paul-katedralen, hvor kejserinde Dagmar ligger begravet.

- Det var en stor oplevelse for mig at se. Mit slægtsskab med hende betyder rigtig meget. For mig er hun ikke en fjern historisk person. Min far kendte hende godt og satte stor pris på hende, og han fortalte om hende. Derfor var hun ikke kun en del af historien, hun var en del af familien, selv om hun døde mange år, før jeg blev født.

- Men det var også spændende at se det lille sidekapel, hvor hendes søn, zar Nikolai, og hans familie ligger. I 1901 var de på besøg i Danmark og boede på Fredensborg, hvor de skrev deres navne på en rude. Det er faktisk i ruden i mit soveværelse.

Dronningen har haft rød næse under hele besøget, for hun har været godt forkølet og brugt den ene pakke "Kleenex" efter den anden.

Har Deres forkølelse påvirket Dem under statsbesøget?

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

- Det kan andre måske bedre fortælle end jeg selv, men det var heldigvis ikke værre, end at jeg så nogenlunde kunne se gennem gardinerne. Det er meget upraktisk og meget uæstetisk, når man bliver så forkølet, men det var der jo ikke noget at gøre ved.

Efter pressemødet fløj kronprins Frederik hjem til København, men regentparret bliver et par dage i Rusland for at gå på museer og se nogle af de fantastiske palæer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden