Dronning Margrethe drømmer om rejse med børnebørnene

Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe holdt sidst på formiddagen pressemøde som afslutning på sin officielle tur til Færøerne. Det skulle være sket på kongeskibet Dannebrog, men mødet med pressen blev istedet flyttet til Lagmandens kontor i Thorshavn

Dronning Margrethe holdt i dag pressemøde efter sit fem dag lange besøg på Færøerne, og dronningen lagde ikke skjul på, at det - igen - havde været en dejlig tur fuld af gode og minderige oplevelser.

Pressemødet foregik på Lagmandens kontor i Thorshavn, fordi kongeskibet Dannebrog, som dronningen normalt bruger til den slags, stadig er i Danmark og bliver test-sejlet efter at motorerne "strejkede', netop som det var sejlet afsted mod til Færøerne for at møde dronningen.

Dronningen indledte selv pressemødet med et par ord, efter at have sat sig til rette på en stol foran pressen.

- Først og fremmest vil jeg gerne sige, hvor dejlig en oplevelse det har været igen at være på Færøerne. Selvom vi har haft lidt komplikationer omkring ankomster osv., så er det ét af de rigtig gode besøg, jeg har haft her. Jeg er blevet meget varm modtaget over det hele og jeg har fået set en masse. Og set ting og steder, jeg ikke har oplevet før så det har virkelig, virkelig været nogle dage, der har været rige på oplevelser, sagde dronningen glædestrålende om besøget, der heldigvis kunne gennemføres, trods bekymringer omkring Coronasmitten og stigende smittetal på Færøerne.

- Det har ikke været oppe og aflyse besøget. Det er klart, at havde Corona-situationen udviklet sig dramatisk anderledes, så havde vi naturligvis taget hensyn til dét. Men heldigvis har det da været muligt at gennemføre besøget, stort set, som vi havde tænkt os. Og dét er jeg vældig glad for, sagde dronning Margrethe, der også selv blev Corona-testen ved ankomsten til Færøerne, ligesom alle andre.

Dronning Margrethe talte på pressemødet også om de dejlige gensyn, hun har oplevet, om alderen der godt kan mærkes, om drømmen om at komme tilbage endnu engang, måske med et eller flere børnebørn, om ferieplaner til Frankrig efter rejsen til Grønland sidst på måneden og ikke mindst om, hvor rørende dronningen synes et var, at prins Henrik også blev nævnt under besøget, fordi han holdt meget af Færøerne.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Læs hele interviewet med dronningen i BILLED-BLADET på torsdag.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden