Dronning Margrethe er ankommet til Færøerne

Dronning Margrethe havde også påskehalskæden på til højmesse i 2019. 

Dronning Margrethe havde også påskehalskæden på til højmesse i 2019. 

Foto: Claus Fisker
Dronning Margrethe er endelig ankommet til Færøerne efter at majestæten i går ikke kunne lande på grund af tåge. Dronningen tog tidligt afsted fra Danmark og kan nu glæde sig over, at besøget blot bliver nogle timer forsinket.

Dronning Margrethe kunne her i formiddag endelig sætte foden på Færøsk grund efter at majestæten i går ikke kunne lande som planlagt på grund af dårligt vejr.

Men på Færøerne skifter vejret hurtigt, så i dag er det stærk blæst, men med så meget opklaring, at dronningens fly kunne lande.

Dronning Margrethe kørte fra lufthavnen, Várgar til hotellet midt i Thorhavn, hvor dronningen skal bo de kommende dage, nu hvor kongeskibet Dannebrog endnu ligger i dok på Flådestationen i Frederikshavn. Endnu håber alle, at det bliver klar, så det kan nå til Færøerne inden dronning Margrethe skal hjem mandag.

Dronningen begynder sit travle program kl.13, hvor hun modtages på havnen i Torshavn af lavmand Bárður á Steig Nielsen, der vil holde velkomsttale og udbringe et 9-foldigt leve for Majestæten. I forbindelse med modtagelsen vil Havnar Hornorkestur spille ”Kong Christian” og den færøske nationalsang ”Tú alfagra land mítt”.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan 

Derefter går dagens officielle program i gang og fordi dronning Margrethe er blevet forsinket, er også hendes private pause senere på dagen, inden festmiddagen i Nordens hus, blev ganske kort.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden