Fredag, 11. september 2020 - af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe får kæmpe oplevelse

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
For dronningen er der noget meget spændende i vente, når hun lørdag besøger Odsherred.

Dronning Margrethe har siden 1. september været tilbage på Fredensborg Slot, og derfra er der ikke lang køretid til Trundholm Mose i Odsherred.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dronning Margrethe er æresgæst

Her deltager dronningen lørdag som æresgæst i en stor begivenhed. Dronningen elsker at gå på opdagelse i danmarkshistorien, og derfor ser hun nok ekstraordinært meget frem til at være til stede ved åbningen af Solvognens Fundsted.

Vild med Solvognen

Solvognens Fundsted bliver en natur- og kulturattraktion, hvorfra blikket kan vandre videre ud i landskabet og møde både stenalder og bronzealder i form af stendysser og gravhøje i horisonten. ’

Solvognen blev fremstillet i den ældre bronzealder, ca. 1.400 f.kr., men blev fundet under pløjning ved Trundholm Mose i 1902.

 Bronzefiguren består af en sekshjulet vogn med hest og guldbelagt solskive og er permanent udstillet på Odsherreds Museum.

Noget helt særligt

For dronning Margrethe bliver det noget helt særligt at være i Odsherred, og hun vil sikkert være i lige så højt humør, som da hun i juni kort før sommerferien var med til indvielsen af Kongehallen i Sagnlandet Lejre.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du se alle de nye billeder fra og læse alt om kronprinsparrets deltagelse i Flagdagen for Danmarks Udsendte, og så ser vi nærmere på tyve smukke år med Mary og Frederik.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden