6. maj. 2021
Af Trine Larsen

Dronning Margrethe får ny chef: Se hvem

Jens Ole Rossen-Jørgensen
Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe får ny chef. For dronningens nuværende chef for adjudantstaben, oberst Lasse Harkjær skal nemlig være ceremonimester og derfor skal dronning Margrethe have ny chef på hans plads. Det bliver oberst Jens Ole Rossen-Jørgensen, der er chef for Gardehusarregimentet.

Dronning Margrethe bytter for tiden den ene mand ud med den anden. Forstået på den måede, at flere af dronningens nærmeste medarbejdere har skiftet job, så der er en større rokade i gang i kongehuset.

Senest skal dronning Margrethe have en ny adjudantstabschef, for nuværende, oberst Lasse Harkjær, er udnævnt til dronningens nye ceremonimester. Det skete efter at ceremonimester Kim Kristensen blev udnævnt til dronningens hofmarskal.

Rokaden blandt dronningens mænd betyder, at der skulle findes en ny chef for adjudantstaben, og det bliver Jens Ole Rossen-Jørgensen, som dronningen kender særdeles godt i forevejen, idet han siden 2016 har været chef for Gardehusarregimentet. Iøvrigt en stilling han overtog efter oberst Tommy M. Paulsen, der nu er hofchef for dronningens søster, prinsesse Benedikte.

En anden morsom detaljer er, at den kommende adjudantstabschef, Jens Ole Rossen-Jørgensen tidligere har været forsvarsattaché i Paris, samme stilling som dronningens søn, prins Joachim nu bestrider.

Ydermere har Jens Ole Rossen-Jørgensen, der begynder hos dronningen 1. oktober, også gået på Ecolé Militaire, som én af de få danskere, ligesom prins Joachim gjorde i 2019-2020.

Læs mere om: