8. aug. 2018
Af Trine Larsen

Dronning Margrethe får ny jagtkaptajn på kongeskibet

Dronning Margrethe ombord på Dannebrog.
Dronning Margrethe ombord på Dannebrog.
Arkivfoto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Når kongeskibet 1. februar 2019 får ny jagtkaptajn, fordi den nuværende går på pension, bliver det en chef som de kongelige kender rigtig godt. Den nyudnævnte jagtkaptajn er nemlig tidlige adjudant for dronning Margrethe.

Det bliver et for kongefamilien et kendt ansigt, som om godt et halv år tiltræder som øverste chef for kongeskibet Dannebrog.

Den nye jagtkaptajn, Peter Schinkel Stamp har nemlig tidligere arbejdet ved hoffet, idet han har været adjudant for dronningen.

https://imgix.billedbladet.dk/margrethe-jagtkaptajn450.jpg
Foto: RITZAU SCANPIX

Dronning Margrethe og prins Henrik ses her med hofdame Anita van Hauen og daværende adjudant Peter Schinkel Stamp

Det var han i perioden 2003 -2005 og var også tjenestegørende i adjudant staben, da kronprins Frederik og kronprinsesse Mary blev gift.

Peter Schinkel Stamp, der i anledning af dit nye job er udnævnt til kommandør, kender derfor hele den kongelige familie godt og især hans kommende chef, dronning Margrethe, har han haft et tæt samarbejde med.

Dronningens jagtkaptajn de sidste fem år, kommandør Christian A. Nørgaard går på pension efter nogle travle år med Dannebrog, som flittigt er blevet brugt under hans kommando og en af de sidste ture for ham bliver turen med kronprinsparret og deres fire børn til Færøerne senere i denne måned og de sidste sommertogter med dronning Margrethe i begyndelsen af september.

Når der endnu går lidt tid før Peter Schinkel Stamp tiltræder som ny chef på Kongeskibet Dannebrog er det, fordi han lige nu er chef for Center for Sergent- og Maritim Uddannelse ved Søværnets Skole.

Tidligere har den nye Jagtkaptajn også gjort tjeneste ved Forsvarsakademiet samt arbejdet som chef for Uddannelsesafdelingen i Søværnets Operative Kommando og stabschef ved 1. Eskadre.

Læs mere om: