11. dec. 2017
Af Trine Larsen

Dronning Margrethe fanget af uvejr i England

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Dronning Margrethe måtte mandag morgen aflyse dagens offentlige audiens med kort varsel. Dronningen kunne ikke flyve hjem fra London, hvor hun har været på ferie.

Det hører til sjældentheder, at dronning Margrethe aflyser officielle arrangementer.

Men mod vejrguderne kæmper selv en dronning forgæves og på grund af netop sne og blæst blev flere fly fra London både søndag og mandag aflyst.

Et af dem skulle dronningen tidligt mandag morgen være fløjet hjem med, for kl. 10 skulle majestæten have offentlig audiens på Christiansborg Slot.

Det måtte man imidlertid aflyse med kort varsel.

Normalt kunne kronprins Frederik være trådt i stedet og have modtaget dem, der kom i audiens, fordi kronprinsen mens dronningen har været i London, har fungeret som regent, men kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er netop rejst til Australien på juleferie og er derfor ikke længere i Danmark.

Hoffet udsendte denne korte meddelelse tidligere på dagen:

Dagens audiens er desværre aflyst, da det ikke har været muligt for H.M. Dronningen at flyve fra London, Storbritannien, grundet dårligt vejr.

Dronningen forventes, trods vejret, at komme hjem til Danmark senere i dag, og allerede i morgen har dronningen modtagelse af formanden for Slovakiets parlament, ligesom dronningen har opgaver af forskellig art resten af ugen.

Læs mere om: