Tirsdag, 25. november 2014 - af af Josephine Christine Hald. Oprindelig engelsk version af Rikke Oberlin Flarup

Dronning Margrethe fejrede Københavns Universitet

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: AOP
Københavns Universitet blev grundlagt i 1479, og det er blevet fejret hvert år siden da.

Årsfesten bliver altid holdt på den tredje fredag i november, og et medlem af den danske kongefamilie deltager altid ved festlighederne. I år blev Københavns Universitet altså fejret den 21. november, og dronning Margrethe og prins Henrik deltog på den festlige dag.

Arrangementet var delt i to — en ceremoni i universitetets festsal ved Vor Frues Plads og et arrangement om aftenen i Operaen.

Dronning Margrethe havde en chik, elektrisk blå kjole på med et sort bælte i taljen og en sort pelshat af karakul, da hun ankom til festsalen lidt før klokken 14 i fredags.

Under ceremonien blev der holdt indtil flere taler, og en række priser blev uddelt, blandt andet Årets Harald, som er en undervisningspris, der er opkaldt efter matematikeren, Harald Bohr. Den bliver givet til en professor på Københavns Universitet for “inspirerende undervisning”.

Efter ceremonien fortsatte dronningen og gæsterne til en banket, der blev holdt forud for aftenarrangementet i Operaen på Holmen i København, hvor de skulle se operaen lady Macbeth fra Mtsensk af den russiske komponist, Dmitri Shostakovich.

Denne artikel er lavet i samarbejde med royalista.com

Foto: AOP

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden