8. sep. 2021
Af af Karina Didriksen

Dronning Margrethe fester med Trine Dyrholm

Dronning Margrethe. 
Dronning Margrethe.
Foto: Martin Høien
Dronning Margrethe ankom på den blå løber til gallapremieren på den royale storfilm ”Margrete den første” med Trine Dyrholm i hovedrollen.

Dronning Margrethe var aftenens æresgæst, da der onsdag den 8. september var gallapremiere på den royale storfilm ”Margrete den første” med Trine Dyrholm i hovedrollen.

Den 81-årige majestæt ankom på den kongeblå løber lige inden filmstart, og her blev hun budt velkommen af Trine Dyrholm og filmens instruktør Charlotte Sieling.

Dronningen kunne se frem til en hyggelig aften i biografmørket i selskab med den danske stjerne og stribevis af andre kendte.

I det storslåede historiske drama ”Margrete den første” spiller den danske stjerneskuespillerrollen som Margrete I – dronning af Danmark, Norge og Sverige.

Margrete I levede fra 1353-1412 og var en af de mest magtfulde regenter, Danmark nogensinde har haft.

”Margrete den første” foregår i 1402, hvor Margrete I har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhændigt styrer gennem sin adoptivsøn, kong Erik.

Unionen er omgivet af fjender, og Margrete I planlægger derfor et ægteskab mellem Erik og den engelske prinsesse Philippa.

Men så dukker en mand op, hvis blotte tilstedeværelse truer Kalmarunions eksistens og de nordiske landes interne og eksterne sikkerhed.

Ud over Trine Dyrholm medvirker blandt andre Søren Malling, Morten Hee Andersen, Jakob Oftebro og Thomas W. Gabrielsson i filmen.

https://imgix.billedbladet.dk/_mho5814_1.jpg
Dronning Margrethe hilser på blandt andre Trine Dyrholm.
Foto: Martin Høien
https://imgix.billedbladet.dk/_mho5533_2.jpg
Niclas Bendixen var naturligvis med for at støtte sin elskede Trine Dyrholm.
Foto: Martin Høien

Læs mere om: