17. jul. 2016
Af Trine Larsen

Dronning Margrethe fik blomster, prins Henrik fik en dram

Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
Dronning Margrethe og prins Henrik måtte slå paraplyerne op, for netop som de kom ud fra slottet for at se Ringridderoptoget sammen med dronningens niece, prinsesse Alexandra af Berleburg og hendes familie, begyndte regnen i Gråsten.
Dronning Margrethe måtte desværre skutte sig under en paraply for at være i læ for regnen, da hun sammen med prins Henrik tog imod Gråsten Ringriddere i et flot og festligt optog foran slottet. Vejret var ikke den eneste skuffelse for de mange fremmødte, også den kendsgerning at kronprinsparret og deres fire børn, Christian, Isabella, Vincent og Josefine ikke var til stede, skuffede de mange fremmødte, især børnene. - Jeg har blomster med til kronprinsesse Mary, som jeg har købt for mine sparepenge, fortalte 10-årige Frederik fra Langeland, der dog måtte 'nøjes' med at give sin flotte buket til dronning Margrethe.

Regnen kom på slaget 12

Dronning Margrethe og prins Henrik kom ud foran Gråsten Slot for at modtage ringridderne og det flotte optog, men netop som slottets ur slog 12, begyndte regnen. Så de kongelige paraplyer blev fundet frem, kun prinsesse Benediktes svigersøn, grev Jefferson og barnebarnet, grev Richard måtte stå i regnen uden paraply, mens de galant overlod paraplyerne til prinsesse Alexandra og datteren komtesse Ingrid. Kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og børnene forlod tidligt på formiddagen Gråsten Slot efter næsten tre ugers ferie, men så var der så mange flere blomster til dronningen - ligesom prinsesse Alexandra af Berleburg også fik nogle buketter.

Masser af blomster og en enkelt dram

Adskillige kurve blev fyldt med blomster, og én af rytterne havde også tænkt på prins Henrik. Han modtog glædestrålende en dram i en flot flaske, inden han sammen med dronningen trods det regnvåde vejr overværede optoget med de 274 ryttere, der havde deltaget i Gråsten Ringridning - en disciplin, der i øvrig blev vundet af den kun 15-årlige Oliver Schultz, der nu kan kalde sig 'konge'.

SE BILLEDERNE: Historisk lykke på Gråsten Slot

GALLERI: Historisk lykke på Gråsten Slot

Læs mere om: