20. apr. 2016
Af Dorte Quist

Dronning Margrethe fik endelig sin fødselsdagsgave

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Kunstneren Lars Physants flotte maleri af dronning Margrethe, der var en gave fra Nationalmuseet i anledningen af dronningens 75-års fødselsdag i 2015, er endelig kommet hjem til dronningen.

Dronningen modtog tirsdag Nationalmuseets 75-års fødselsdagsgave med lidt forsinkelse. Det store maleri, som kunstneren Lars Physant har skabt, har nemlig været udstillet i Nationalmuseet siden majestætens halvrunde fødselsdag i april 2015.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Dronning Margrethe sad model fire gange til portrættet, der viser majestætens arkæologiske interesser. På billedet sidder dronningen i sit yndlingslæsehjørne på Fredensborg Slot med en opslået bog i skødet.

Dronning Margrethe bærer smykker med symbolsk betydning

Bag dronning Margrethe hænger et maleri, der forestillier oversigtsplanen over Jellinge og med symboler for de vigtigste arkæologiske fund i Danmark. På bordet står også én af Danmarks vigtigste arkæologiske skatte, nemlig Jellingebægeret, som blev fundet i en af de gravhøjene i Jellinge i 1820, ligesom dronningen bærer smykker som symboliserer arkæologiske fund - Fyrkat og Trelleborg, som øreringe, mens brochen er formet som Aggersborg.

Maleriet er sat sammen af 12 malerier, der i princippet kunne være 12 malerier i sig selv. Titlen på portrættet er "At skabe billeder af billeder".

SE BILLEDERNE: Dronning Margrethes fem flotteste gallakjoler i 2015

GALLERI: Dronning Margrethes fem flotteste gallakjoler i 2015

Læs mere om: