Torsdag, 24. august 2017 - af Trine Larsen

Dronning Margrethe flytter ind på Dannebrog

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Claus Fisker/AOP
Dronning Margrethe flytter ind på Dannebrog, når hun i dag afslutter sin ferie i Frankrig og vender hjem til Danmark. Dronningen skal bo på skibet i godt en uge.

Dronning Margrethe kommer i dag - torsdag den 24. august - hjem til Danmark fra ferien i Frankrig og tager ophold på kongeskibet.

Ifølge hoffets egen hjemmeside er der såkaldt residensforlæggelse til Kongeskibet Dannebrog.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Prins Henrik er på Fredensborg Slot

Mens prins Henrik opholder sig på Fredensborg Slot, hvor han rekreerer sig ovenpå sin operation og efterfølgende hospitalsindlæggelse med infektioner, må dronningen nemlig på arbejde.

Majestæten flytter residensen til Dannebrog, så hun kan sejle til Aarhus for at være med, når Aarhus Festuge indvies.

Det er altid en glæde for dronningen at være med, når "Smilets By" skyder den traditionsrige festuge, der er en af Nordeuropas største kulturfestivaler, i gang.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

Dronningen holder åbningstale

Især i år, hvor Aarhus tilmed er Europæisk kulturhovedstad 2017, er alle sejl sat til og man kan opleve kunst, musik, dans, teater, udstillinger, børneaktiviteter og sjove happenings rundt omkring i byen. 

Festugen åbner med en gallaforestilling på Aarhus Teater, hvor borgmester Jacob Bundsgaard byder velkommen og dronning Margrethe holder åbningstalen, der sætter festlighederne i gang.

I og med dronning Margrethe tager residens på Kongeskibet, ja så kommer hun sejlende til Aarhus og bruger dermed Dannebrog som sit "hjem".

Dronningen kunne selvfølgelig også overnatte på Marselisborg, men at åbne slottet for en enkelt nat er for meget besvær, når nu dronningen kan tage ophold på Dannebrog.

Dét skal dronningen nemlig også bruge, når hun onsdag kommer til Bornholm på anden del af sit sommertogt rundt i Danmark. Der er lagt op til et tæt og spændende program for dronningen på solskinsøen i Østersøen.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden