23. maj. 2015
Af af Trine Larsen

Dronning Margrethe gik under jorden

Dronning Margrethe havde selskab af kunstneren Ingvar Cronhrammer under sit underjordiske besøg.
Dronning Margrethe havde selskab af kunstneren Ingvar Cronhrammer under sit underjordiske besøg.
Foto: Jeppe Michael Jensen/BILLED-BLADET
Dronning Margrethe fik en helt særlig oplevelse, da hun besøgte Cisternerne på Frederiksberg

Dronning Margrethe gik i bogstavelig forstand under jorden, da hun i går besøgte Cisternerne, en gemt og glemt perle, der ligger under Søndermarken på Frederiksberg.

Dronningen lagde nemlig vejen forbi for ved selvsyn at se den enestående installation, som kunstneren Ingvar Cronhammer har lavet nede i de frederiksbergske katakombere, der nu fungerer som event- og udstillingssted.

Kunstneren modtog dronning Margrethe

Det kan ellers være svært nok, for nede under jorden i dét, der engang var vandreservoir for Københavns vandforsyning, er der koldt, klamt og vådt, men betagende og buldermørkt.

Men det har Ingvar Cronhammer lavet om på, og sammen med musikeren Martin Hall, der har skabt en smuk lydkulisse, til det unikke sted, har Cronhammer givet Danmarks eneste drypstenshule liv og spænding med unikt lys, vand og reflekser.

Dronningen blev modtaget af Cronhammer, Hall og Cisternernes kunstneriske leder, Astrid la Cour, der også kunne glæde sig over besøg af Frederiksberg borgmester, Jørgen Glenthøj og kulturminister Marianne Jeltved, der begge holdt tale nede i mørket.

- Jeg tror, det er første gan,g jeg har set frem til at komme ned i en mørk, kold, klam og fugtig grotte, sagde kulturministeren bl.a i sin tale efter rundvisningen, hvor hun, ligesom dronningen og de øvrige gæster fik opfyldt de spændte forventninger og begejstrede kom op fra dybet efter endnu en rundtur med Ingvar Cronhammer i den spændende udstilling.

Læs også: Dronning Anne Marie besøgte dronning Margrethes ballet

Læs mere om: