16. nov. 2015
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe holder nytårstale på Fredensborg Slot

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Foto: Jeppe Michael Jeppesen/BILLED-BLADET
Dronningens nytårstale kommer igen i år til at finde sted på Fredensborg Slot. Taget på Christians IX’s Palæ på Amalienborg er stadig under renovering.
Sidste år var første gang i 34 år, at dronning Margrethe holdt årets nytårstale et andet sted end på Amalienborg i København. 31. december 2014 klokken præcis 18.00 indfandt dronningen sig på Fredensborg Slot, der ligger ved Esrum Sø i Nordsjælland, for at tale direkte til danskerne og slutte af det med det traditionsrige »Gud bevare Danmark«. Sådan bliver det igen 31. december klokken 18.00 i år, 2015.

Kæmpe arbejde på Amalienborg

Regentparret har således også i år residens på Fredensborg Slot, da taget på Christian IXs Palæ på Amalienborg stadig under renovering. Dronning Margrethe tog i sin seneste nytårstale truslen om terror og krig i Mellemøsten op, og i år vil dronningen sandsynligvis berøre det, efter terrorangrebet i Paris, meget aktuelle emne igen. Sidste år kom dronning Margrethe med en opfordring til danskerne om ikke at bøje sig for vold og angreb mod vores måde at leve på.

Vi skal ikke lade os kyse

- I det forløbne år har vi oplevet, at uro og usikkerhed har grebet om sig flere steder i verden på en måde, som godt kan bekymre os. Det har også ramt lande, som slet ikke ligger så fjernt fra os. Vi ser mønstre tegne sig, som minder foruroligende om tider, som vi nødigt vil genopleve. Det er ikke underligt, hvis vi bliver bekymrede; men vi skal ikke lade os kyse. Vi skal holde fast ved de værdier, som er grundlæggende for os - både for vort velfærd og vor sikkerhed, lød det i den kongelige nytårstale 2014.

Læs mere om: