Torsdag, 1. juni 2017 — af af Trine Larsen

Dronning Margrethe holdt festtalen i Finland

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Foto: Keld Navntoft
Dronning Margrethe var i fokus under besøget i Finland, hvor hun sammen med de kongelige kolleger fra Sverige og Norge fejrer 100 året for Finlands selvstændighed.

Dronning Margrethe stjal også på sin egen diskrete måde billedet, da majestæten, som den længst siddende regent, skulle holde festtalen ved gallamiddagen på vegne af de andre nordiske statsoverhoveder.

For dronningen tog salen med storm.

Først da hun mindedes landets netop afdøde, tidligere populære og respekterede præsident Mauno Koivisto, og senere da hun talte om de nordiske lande som en familie og endte talen på finsk: Onnea Suomi. Tillykke Finland.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Forinden var de 180 inviterede gæster næsten lige ved at overse den danske dronning, for majestæten måtte på grund af smerter i ryggen efter en lang dag, sidde på en stol og hilse på de mange festklædte gæster.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Det skete da der var såkaldt receiving line, hvor gæsterne på rad og række hilser på præsidenten og de øvrige statsoverhoveder.

Dronningen, der iøvrigt bor på kongeskibet Dannebrog, der ligger i havnen foran præsidentpaladset, kom til at sidde lidt skjult bag præsidentens 28 år yngre hustru, Jenni Haukio, uden at majestæten dog blev overset.

Tværtimod strålede dronningen, ikke mindst da et fælles billede af de fem statsoverhoveder fra Finland, Danmark, Sverige, Norge og Island, gik skulle tages inden alle gik til bords.

Her kunne gæsterne nyde en udsøgt middag kreeret af det finske guldvinder-hold fra kokkenes VM sidste år.

Menuen bød på regnbuelaks på tre måder med blomkål og dild sauce, grillet hjort med tilbehør, derefter et udvalg af lokale oste og sidst blev der serveret Bavaroise, en slags budding med bær.

LÆS MERE: Dronning Margrethe besøgte prins Joachim på racerbanen

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden