6. apr. 2016
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Margrethe: Hos os spiser vi sent

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
I Fredensborg Slots lille blå salon hygger dronningen og prinsgemalen sig med at se fjernsyn - af og til bliver middagen også serveret her.

I det tredje afsnit af DR-dokumentarserien "Dronningens Slotte" viste dronning Margrethe rundt på Fredensborg Slot. På et tidspunkt bød rundturen på et kig ind i den lille blå salon. Et rum, dronningen har et helt særligt forhold til, og som hun holder ekstraordinært meget af. Især den originale blå farve på væggene er majestæten begejstret for. Gik du glip af "Dronningens Slotte" på Fredensborg Slot? Se udsendelsen på DR's hjemmeside - Den er fuldstændig parallel til mit arbejdsværelse, og jeg vidste, at der var spor af blå maling. Altså, det passede mig aldeles fortræffeligt, at huset selv havde haft den blå stue her og den røde stue der på den anden side. Jeg synes, det er herligt at få sådan et rum genskabt som det har været oprindeligt, siger dronningen, der nyder hjemlig, afslappet hygge i salonen. Det har dronningen løftet sløret for i ”Dronningens Slotte”-serien.

Her ser vi fjernsyn

- I øvrigt er det også her, vi ser fjernsyn. Jeg ser ikke særlig meget fjernsyn, men vi har i hvert fald fjernsynsapparatet herinde. Stort set er det nyheder, vi ser, og engang imellem er der et eller andet, der fanger en. Men vi spiser relativt sent, og mange af de programmer, der måske ville appellere til en ligger lige i vores spisetid. Men det kan ske, at vi faktisk får vores middag herinde for at kunne følge et eller andet på fjernsynet, fortæller dronning Margrethe i udsendelsen. Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev! BILLED-BLADET har i årenes løb været inviteret indenfor på de smukke slotte mange gange, og for første gang er alle de unikke og smukke billeder samlet i en særudgave af magasinet ROYAL. Her kan I komme indenfor hos kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, dronning Ingrid og kong Frederik, dronning Margrethe og prinsgemalen – og mange andre. ROYAL kan købes dér, hvor I køber BILLEDBLADET, eller køb magasinet på iPad, iPhone eller Android – følg anvisningen længere nede på siden.
https://imgix.billedbladet.dk/bb-royal-marts2016.jpg

Læs mere om: